• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Gås med fruktfyll

Fugl / Gås

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 dypfryst tint gås, ca 4 kg
1 ss salt
1/2 ts hvit pepper
1/2 sitron

Fyll:
4-6 epler
225 g svisker

Saus:
5 dl sjy og buljong
1 ss arrowroot eller potetmel og vann

Bruksanvisning

Gni gåsen inn- og utvendig med salt, pepper og sitron.

Fyll dem med uskrellede eplebåter og svisker. Sy gåsen sammen ved hals og gump.

Legg gåsen med ryggen opp på rist over langpannen. Stek ved 175 C ca. 1 time.

Vend gåsen med brystet opp og stek videre, ca 2 1/2 time til sammen. Kjøttet skal være mørt og skinnet sprøtt. Stikk i låret. Er kjøttsaften fargeløs, er gåsen ferdigstekt.

Kok ut langpannen med litt buljong. Sil sjyen, skum av fettet.

Jevn med arrowroot eller potetmel rørt ut i litt kaldt vann. Kok sausen opp og la den småputre et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Bruk gjerne brunede poteter og rødkål til.

Fugl / Gås


Sum Oppskrifter 18 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert gås

Frikassé av gåselår

Fylt gås

Grunnsaus til fuglevilt

Gås med fruktfyll

Gåselever med svart trompetsopp og purre

Gåseragu

Gåsestek fylt med epler og svisker

Kald gås

Mortensgås

Skåne-gås

Sprengt gås

Sprengt villgås med frukt

Stekt gås

Stekt gås med bønner

Stekt gås med kastanjer

Villgås i sidersaus

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen