• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fylt gås

Fugl / Gås

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 gås
300 g svisker
epler
sukker
salt
pepper
vann

Bruksanvisning

Legg i bløt 300 g svisker natten over. Ta ut stenene og bland sviskene med 750 g epler i skiver.

Tilsett litt sukker. Ha frukten i gåsen og bind den opp. Vei gåsen med fyll og beregn 30 min pr. kg + 15 min. ekstra i steketid. Legg gåsen på rist over langpannen og gni den inn med salt og pepper. Ha 5 dl vann i langpannen, så kraft eller fett som renner fra gåsen ikke brenner på. Sett gåsen nederst i ovnen på 220 C pg la den stå halve steketiden ved denne temperaturen. Senk så temperaturen til 190 C.

Gåsen serveres med sjyen, eller man kan lage en saus til. Bakte epler og rødkål hører til.

Fugl / Gås


Sum Oppskrifter 18 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert gås

Frikassé av gåselår

Fylt gås

Grunnsaus til fuglevilt

Gås med fruktfyll

Gåselever med svart trompetsopp og purre

Gåseragu

Gåsestek fylt med epler og svisker

Kald gås

Mortensgås

Skåne-gås

Sprengt gås

Sprengt villgås med frukt

Stekt gås

Stekt gås med bønner

Stekt gås med kastanjer

Villgås i sidersaus

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen