• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Gåsestek fylt med epler og svisker

Fugl / Gås

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

3 kg gås
2 ss salt
1 ts pepper
1 pose svisker
2 syrlige epler
2 ss smør
1 liter gåsekraft
RØDKÅL:
1 kg rødkål
1 syrlig eple
1 dl husholdningssaft
1 dl rødvin
½ dl rødvinseddik
1 ss salt
1 ts pepper
½ dl gåsefett
SAUS:
7 dl gåsekraft fra steken
2 ss gåsefett
1 ½ ss hvetemel
1 dl rødvin
1 dl fløte
2 ss ripsgelé
litt sitronsaft
salt
pepper

Bruksanvisning

Skjær bort noe av fettet i buken på gåsen. Der er det ofte store klumper med fett som er lett å rive bort. Skjær av vingene og kok kraft på dem sammen med halsen.

Rens eplene og del dem i 8 store biter. Salt og pepre inn i skroget på gåsen og fyll med svisker og store biter av skrelt eple.

Salt og pepre gåsen på skinnsidene og sett den på en langpanne. Smør fuglen inn med mykt smør og sett den inn i varm ovn ved 220 C i 20 minutter. La steken brunes lett, og etter 20 minutter settes varmen ned til 150 C. Nå skal steken steke i 2 ½ time til. Den siste timen tilsettes gåsekraft som er kokt på hals og vinger. Når steken er ferdig, helles kraft og fett av langpannen og fettet skummes av. Gåsen får hvile i ovnen ved 70 C til den skal skjæres opp. I mellomtiden lager du saus og rødkål.

Finsnitt rødkål og ha i en kjele med revet eple, saft, rødvinseddik og rødvin. Tilsett krydder og kok kålen i 90 minutter til den blir myk og smakfull. Kok den uten lokk slik at kraften blir kokt ned. Til slutt tilsettes gåsefett for å sette en ekstra smak på kålen.

Lag sausen: Skum bort alt fettet i gåsekraften. Ta litt av fettet og fres i en kjele sammen med mel. La melet brunes lett og spe med rødvin og kraft. Kok ned sausen til 4 dl og tilsett fløte. Smak til med salt, pepper, ripsgelé og litt sitronsaft.

Ved anretting skjæres lårene ut og deles i to eller tre. Skjær ut brystfiletene og del i skiver.

Server gåsen med rødkål, saus og stekte mandelpoteter til. Gjerne også ekstra grønnsaker med smørdampet rosenkål til. I tillegg serveres stekegarnityr, som asier, sylteagurk og ripsgelé.

Fugl / Gås


Sum Oppskrifter 18 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert gås

Frikassé av gåselår

Fylt gås

Grunnsaus til fuglevilt

Gås med fruktfyll

Gåselever med svart trompetsopp og purre

Gåseragu

Gåsestek fylt med epler og svisker

Kald gås

Mortensgås

Skåne-gås

Sprengt gås

Sprengt villgås med frukt

Stekt gås

Stekt gås med bønner

Stekt gås med kastanjer

Villgås i sidersaus

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen