Bruksanvisning
Tin dypfryst gås. Det tar 1 1/2-2 døgn. Klipp av vingespisser og kok kraft på dem sammen med hals og krås.
Gni gåsen ut- og innvendig med sitron, salt og pepper.
Lag et kryss i kastanjene og kok dem ved sterk varme 10 minutter. Skrell dem og plukk bort den mørke hinnen. Legg halvparten til side til garnering. Kok resten av kastanjene i kraft, ca 15 minutter.
Mos dem og tilsett smør, hakket løk, brød og krydder. Fyll farsen i gåsen, sy den sammen ved hals og gump.
Legg gåsen på rist med ryggen opp, sett den i ovnen med langpannen under. Snu gåsen etter 1 times steketid. Stek gåsen til den kjennes mør, totalt 3-3 1/2 time ved 175 C, prøv å stikke i låret.
Kok pannen ut med kraft, skum mest mulig fett av sjyen og jevne den lett. Smak til.
Server gåsen med kokte epler, kastanjer, pølser, poteter og saus.