• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stekt gås med kastanjer

Fugl / Gås

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 gås, 5-6 kg
1/2 sitron
1-2 ss salt
1 ts pepper

Fyll:
1 kg kastanjer, halvparten til servering
1 1/2-2 dl kraft
2 ss smør
1 ts rosmarin eller merian
1-2 hakkede løk
2 skiver loff uten skorpe
salt
pepper

Bruksanvisning

Tin dypfryst gås. Det tar 1 1/2-2 døgn. Klipp av vingespisser og kok kraft på dem sammen med hals og krås.

Gni gåsen ut- og innvendig med sitron, salt og pepper.

Lag et kryss i kastanjene og kok dem ved sterk varme 10 minutter. Skrell dem og plukk bort den mørke hinnen. Legg halvparten til side til garnering. Kok resten av kastanjene i kraft, ca 15 minutter.

Mos dem og tilsett smør, hakket løk, brød og krydder. Fyll farsen i gåsen, sy den sammen ved hals og gump.

Legg gåsen på rist med ryggen opp, sett den i ovnen med langpannen under. Snu gåsen etter 1 times steketid. Stek gåsen til den kjennes mør, totalt 3-3 1/2 time ved 175 C, prøv å stikke i låret.

Kok pannen ut med kraft, skum mest mulig fett av sjyen og jevne den lett. Smak til.

Server gåsen med kokte epler, kastanjer, pølser, poteter og saus.

Fugl / Gås


Sum Oppskrifter 18 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert gås

Frikassé av gåselår

Fylt gås

Grunnsaus til fuglevilt

Gås med fruktfyll

Gåselever med svart trompetsopp og purre

Gåseragu

Gåsestek fylt med epler og svisker

Kald gås

Mortensgås

Skåne-gås

Sprengt gås

Sprengt villgås med frukt

Stekt gås

Stekt gås med bønner

Stekt gås med kastanjer

Villgås i sidersaus

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen