• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kald gås

Fugl / Gås

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser



Pepperrotkrem:
3 dl kremfløte
1 dl seterrømme
2 ss sukker
2 ss revet pepperrot
litt salt
nykvernet hvit pepper

Eplekompott:
6 syrlige epler
3 dl vann
3 dl sukker
1 kanelstang
1 tørket ingefærrot

Bruksanvisning

Etter at gåsa er kald, skjæres den opp til servering. Forsøk å skjære tynne skiver av brystet og lårene i mindre stykker.

Server med pepperrotkrem og hjemmelaget eplekompott. En god blandet salat og ferskt brød gjør måltidet fullkomment.

Lag Pepperrotkremen ved å blande fløte, rømme og sukker. Pisk til en lett krem. Smak til med pepperrot, salt og pepper.

Kremen bør stå kald i 10 minutter før servering for at pepperrota skal gi fra seg smak.

Ta for deg eplekompotten. Kok opp vann, sukker, kanelstang og ingefær. Skrell eplene og del dem i båter. Kok dem møre i laken. Avkjøl, og ta ut kanel og ingefær før servering.

Fugl / Gås


Sum Oppskrifter 18 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert gås

Frikassé av gåselår

Fylt gås

Grunnsaus til fuglevilt

Gås med fruktfyll

Gåselever med svart trompetsopp og purre

Gåseragu

Gåsestek fylt med epler og svisker

Kald gås

Mortensgås

Skåne-gås

Sprengt gås

Sprengt villgås med frukt

Stekt gås

Stekt gås med bønner

Stekt gås med kastanjer

Villgås i sidersaus

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen