• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stekt gås

Fugl / Gås

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 gås, 4-5 kg
salt
pepper
2 kg epler
2 tykke skiver loff
150 g kokt, røket skinke
2 eggeplommer
litt timian
1/2 l kraft
100 g smør
1 dl Calvados eller konjakk

Bruksanvisning

Tørk gåsen godt og fyll den med terninger av loffen og to skrelte epler.

Legg gåsen på rist over langpannen og sett den i ovnen ved 200 C i 30 minutter.

Hell fra det smeltede fettet og fjern fyllet. Dette skal ikke brukes, for da blir fyllet for fett.

Hakk gåsens innmat sammen med skinken, eller kjør det en gang gjennom kjøttkvern. Bland det med eggeplommer og godt med krydder. Skrell 4 epler og skjær dem i tynne snitter. Bland dem i farsen.

Fyll farsen i gåsen og lukk hullet med en grillnål. Gni gåsen med salt og legg den på risten. Stek den i 4 timer ved 160 C.

Skrell resten av eplene og stikk ut kjernehusene. Stek eplene lysebrune og møre i en gryte. Ta gryten av varmen og hell Calvados over og tenn på. Hold eplene varme.

Hell sjyen fra gåsen. Skum av fettet og jevn sjyen med maisennamel.

Skjær gåsen opp ved bordet. Server eplene, sausen og poteter drysset med persille ved siden av.

Fugl / Gås


Sum Oppskrifter 18 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert gås

Frikassé av gåselår

Fylt gås

Grunnsaus til fuglevilt

Gås med fruktfyll

Gåselever med svart trompetsopp og purre

Gåseragu

Gåsestek fylt med epler og svisker

Kald gås

Mortensgås

Skåne-gås

Sprengt gås

Sprengt villgås med frukt

Stekt gås

Stekt gås med bønner

Stekt gås med kastanjer

Villgås i sidersaus

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen