• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sprengt villgås med frukt

Fugl / Gås

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 villgås, 2-3 kg
1/2 sitron
2 dl salt
1 dl sukker

Saltlake:
3/4 dl pr. liter vann
1/2 dl sukker pr. liter vann

Koking:
ca 5 liter vann
6-7 hvite pepperkorn
5 krydderpepperkorn
ferske eller tørkede urter

Servering:
1-2 mango
1 galia- eller honningmelon

Dressing:
2 ss hakket mynte
1 ss honning
2 ss olje
3 ss eplesidereddik

Bruksanvisning

Fjern innmaten fra gåsen. Gni den inn med sitron og deretter med salt og sukker blandingen. La gåsen ligge ett døgn i kjøleskap.

Bland ingrediensene til saltlaken. Kok opp og avkjøl. Hell laken over gåsen. Den skal være helt dekket av lake. Legg press på slik at gåsen holder seg under laken hele tiden. La den stå i kjøleskap i ytterligere 2 døgn.

Ta opp gåsen og bind den opp. Legg den med brystet opp i en kjele. Hell på kokende vann til det dekker gåsen. Kok opp. Skum og tilsett krydder og urter. La det trekke på svak varme i 1 1/2-2 timer. Avkjøl så i kraften.

Når den skal serveres skjæres den opp med brystkjøtt og lår i fine skiver som legges på fat.

Skrell mango og melon som skjæres i båter og legges på fatet.

Bland ingrediensene til dressingen og hell forsiktig over fuglekjøttet.

Serveres med poteter, sukkererter og babygulrøtter og gjerne en rømmesaus blandet med majones og finklippede urter.

Fugl / Gås


Sum Oppskrifter 18 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert gås

Frikassé av gåselår

Fylt gås

Grunnsaus til fuglevilt

Gås med fruktfyll

Gåselever med svart trompetsopp og purre

Gåseragu

Gåsestek fylt med epler og svisker

Kald gås

Mortensgås

Skåne-gås

Sprengt gås

Sprengt villgås med frukt

Stekt gås

Stekt gås med bønner

Stekt gås med kastanjer

Villgås i sidersaus

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen