• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rekekarri med kokosfløte

Internasjonale / Thailand

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg mellomstore reker, rå
1 løk, finhakket
3 ss vegetabilsk olje, eller peanøttolje
1 ts hvitløk, hakket
1 ts ingefær, hakket
1 rød chili uten frø, hakket
1 ss sitrongressrot, finhakket
1 ts koriander, malt
1 ts gurkemeie
1 ts rekepasta
4 dl kokosfløte
1 ts tamarindkonsentrat
2 ss fiskesaus
1 liten bunt frisk koriander

Bruksanvisning

Skrell og rens rekene, men la haleskallet sitte på. Skjær et dypt snitt langs ryggen og fjern den sorte strengen. Press rekene flatt ut som en slags rekekotelett.

Fres den hakkede løken til den er blitt mørkebrun i fargen. Løk, hvitløk, ingefær, chili og sitrongress kjøres i en hurtigmikser til en glatt pasta. Tilsett koriander, gurkemeie og rekepasta og kjør mikseren igjen. Bland inn litt av kokosfløten

Rekepastaen gir en bedre smak hvis den ristes før bruk. Pakk i så fall rekepastaen inn i aluminiumsfolie og ha den i en tørr wok. Stek den i 2 minutter på hver side. Oppbevares i en krukke på mørkt sted.

Fres de blandede krydderiene i stekepannen som ble brukt til løken i ca 5 minutter. Tilsett kokosfløte og tamarind. Bringes nesten til kokepunktet. Reduser varmen og la det småkoke under stadig omrøring i 5 minutter.

Tilsett 2 dl vann, reker og fiskesaus og la det koke i 3 minutter.

Plukk korianderblader av stilken og ha dette over retten før den serveres med ris.

Internasjonale / Thailand


Sum Oppskrifter 30 funnet


Biff i østerssaus med sopp

Calamares med chili

Grønn kyllingkarri

Gylne pakker

Hvitløksreker med sterk saus

Kjøttboller med peanøttsaus

Kokospudding

Krabbekjøttdip

Kylling Satay

Kyllingkarri med peanøtter

Kyllingsalat med mynte

Kyllingsuppe med kokosmelk

Muslimsk biffkarri

Nudler på Thailandsk vis

Papayasalat fra Thailand

Rekekarri med kokosfløte

Ris med mango

Rød biffkarri

Salat med skinkestek

Skalldyrsalat med agurk

Stekt fisk i ingefærsaus

Stekt kylling med chili og basilikum

Stekt Thai-ris med kylling

Sterkt krydret biffgryte

Svinekjøttdip

Syrlig rekesuppe

Søte, sprø nudler

Thai vårruller

Thailandske fiskekaker

Toast med reker og svinekjøtt

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen