Flere resulteter finnes under oppskriften
130 g ørret
1 dl fløte
1-2 eggeplommer
salt
hvitmalt pepper
muskatnøtt
knust is
konjakk
1-3 eggehviter
½ ss smør
Avokadosaus:
1 avokado
3-4 dl fiskesaus
1 presset appelsin
Ørretfileten renskjæres for skinn og bein. Kjøres i kjøkkenmaskin med litt salt, hvit pepper, muskatnøtt, smør og knust is. Deretter tilsetter du eggeplommene og sper med fløten til du får en fin konsistens. Smak til med konjakk og rør inn stivpisket eggehvite.
Hell farsen i de smurte porsjonsformene og sett dem i ovnen i vannbad på 120 C i 10-15 minutter.
Skrell avokadoen og fjern steinene. Deles opp og kjøres i kjøkkenmaskin. Deretter passeres den gjennom sikt og spes med en god fiskesaus. Smak til med appelsin.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon