Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g ørret i skiver el. filét
1 ts salt
1/2 ts hvitpepper
Marinade:
3/4 dl soyaolje
1/4 dl eplejuice
1 ts hvitvinseddik
1/2 ts paprika
1/2 ts revet frisk ingefær
1/2 ts hvit pepper
Mandelris:
300 g middagsris
8 dl grønnsakbuljong
1 finhakket løk
1 finhakket hvitløkfedd
skall av 1 sitron
1 ss maisolje
50 g hakkede mandler
1 ss ristet sesamfrø
Skjær filetene i stykker på 3x3 cm, eller rens skivene fri for finner og hinner.
Bland sammen ingrediensene til marinaden og marinér fiskestykkene i 10 minutter.
Stek fisken i margarin på middels varm panne. Eller legg skivene rett på grill eller i dobbel grillrist, bitene kan også tres på grillspyd eller grilles i grillwok.
Lag mandelris. Surr løken i olje til den er blank, tilsett risen og de øvrige ingrediensene unntatt mandler og sesamfrø. Kok under lokk 20 min. til risen er ferdig. Rist sesamfrøene et par min. på varm tørr panne. Smak risen til med salt og blnd inn mandler og sesamfrø.
Server som tilbehør til fisken. Den grillede eller stekte fisken kan også serveres med kokte poteter og enf risk salatblanding med appelsinbiter.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon