• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Frikassé av asparges og ørret

Fisk / Ørret

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

6 hvite asparges
12 grønne asparges
600 g renskåret ørretfilet, skinn- og beinfri
18 store blåskjell
6 sjalottløk, skrelt og finhakket
1 dl fiskekraft
5 cl kraftig hvitvin
¼ ts hakket timian eller sitrongress
1 ts salt
¼ ts nykvernet hvit pepper
TIL SAUSEN:
3 eggeplommer
300 g smør, smeltet og lunken
1 ½ dl pisket fløte
1 ts limesaft
1 ss appelsinsaft
1 ts revet appelsinskall
½ ts salt

Bruksanvisning

Den skrelte aspargesen kokes i lettsaltet vann: Hvit asparges i 9-10 minutter, grønn asparges i 4-6 minutter. Avkjøles deretter i kaldt vann. Hold aspargesvannet varmt.

Ørreten skjæres i terninger på 2 cm. Fordel sjalottløken i en kjele. Legg i ørretbitene, de bør ikke ligge oppå hverandre. Ha på fiskekraft og hvitvin, salt og pepper. La det dampe under lokk til det er nesten gjennomkokt. Ta dem ut med hullsleiv. La kraften koke til bare halvparten er igjen. Sil av.

Blåskjellene has i en kjele med timian eller sitrongress. Ha på lokk og la dem dampe i sin egen kraft i 8-10 minutter. Avkjøl litt og ta ut kjøttet.

Lag sausen: Ha eggeplommene i en stålbolle. Tilsett lime- og appelsinsaft, kraften fra ørreten og skall. Sett bollen i en kjele med varmt vann, ca 60 C, og pisk til massen ligner eggedosis. Tilsett det klarnede smøret litt etter litt under stadig pisking. Smak sausen til med salt og nykvernet hvit pepper. Rør så i den piskede fløten.

Anrett først ved å dele aspargesen i 3 deler på skrå og varm den i aspargesvannet. Ta ut og tørk. Fordel fisken og blåskjellene i seks store, dype tallerkener, fordel aspargesen. Legg toppene øverst. Hell over sausen. Sett stekeovnen på grill, og sett tallerkenene på øverste hylle. Stekes i 3-5 minutter. Man kan også bruke et stort fat.

Fisk / Ørret


Sum Oppskrifter 99 funnet


Bakt ørret med peppersaus

Brun ørretsuppe

Dampet fjellørret på grønnsakseng

Dampet ørret med kinesisk saus

Dampkokt ørret med ingefær

Eggerøre og røket ørret

Farsert ørretfilet

Festmousse med ørret

Fjellørret i rømmesaus

Fjellørret i urter og hvitvin

Fjellørret med kalvebrissel

Fløtesurret ørret

Foliebakt ørret

Frikassé av asparges og ørret

Gravet sjøørret

Gravet ørret fra Lierne

Grillet fjellørret

Grillet ørret på japansk

Grillet ørret på spansk

Grillspyd

Hel benfri ørret i ovn

Hel ørret stekt i panne

Hot´n spicy pasta med grillet ørret

Innbakt farsert sjøørret

Innbakt ørret med krydderurter

Kaviar av ørret

Kokt ørret

Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd

Langkawi

Lettrøykt ørret

Lettstekt ørret med gressløksaus

Marinert ørret

Marokkansk ørret med dadler

Nigri-sushi

Nori-maki

Ovnsbakt fjellørret

Ovnsbakt hel ørret med dillsaus

Ovnsbakt ørretfilet

Ovnsstekt ørret med fløte og grønt

Ovnsvarm røkt ørret

Porsjonsørreter med basilikumsaus

Rakfisk

Rakørret

Regnbueørret med rosmarin

Ristet ørret med urterømme

Røket ørret

Røkt ørret med paprikapulver

Røkt ørret med spinatfyll

Rømmesurret ørret

Saltet grillet ørretfilet på japansk

Sashimi

Sennepsørret med saus

Sesame-maki

Seterørret

Sjøørret i karri

Spekeskinke på ørret

Stekt eller grillet ørret med mandelris

Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus

Stekt fjellørret med basilikumsaus

Stekt krydret ørret

Stekt ørret i rømmesaus

Stekt ørret med gratinert asparges

Stekt ørret med ristede mandler

Stekt ørret med sitroneddik

Stekt ørret med spennende fyll

Stekt ørretfilet med bacon og sennep

Sursøt ørret

Sushiruller

Urtestekte sjøørrethaler

Ørret fylt med spinat og bacon

Ørret i fløtesaus

Ørret i folie

Ørret i folie på grill

Ørret i purresaus

Ørret i sitronsaus

Ørret i vin

Ørret i vingelé

Ørret med eplesidersaus

Ørret med grønn saus

Ørret med krydder

Ørret med pekannøttsmør

Ørret med polentakake

Ørret med salvie

Ørret med tereyakisaus

Ørret med urtefyll

Ørret med vårgrønn saus

Ørret på portugisisk-vis

Ørret på spidd

Ørret som hummer

Ørret som i Provence

Ørretburger

Ørretgryte med pestotoast

Ørretkabaret

Ørretlapskaus med grønnsaker

Ørretmousse i avokadosaus

Ørretpakke med fennikel og appelsin

Ørretpostei med gressløksaus

Ørretrulade

Ørretsufflé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen