Flere resulteter finnes under oppskriften
700 g ørretfilét, skinn- og benfri
1-2 ts salt
1 ts pepprmix
6-8 solmodne tomater
1-3 røde chili
1 hvitløkfedd
1 løk
1 ss finhakket frisk basilikum
2 ss olivenolje
salt
pepper
pasta til 4 personer
Rens chilien og fjern alle kjernene. Kjør chili og tomater i foodprocessor til en grov masse. Rens og hakk løk og hvitløk og surr dem i olivenolje.
Ha i tomatmassen og kok til en tykk saus. Ha i basilikum og smak til med salt og peppermix.
Stek dem gylne på grill eller stekepanne i olje/smør.
Kok pasta nok til 4 personer.
Server pastaen med stekt ørret og sausen over.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon