Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor ørret, 1,2 1,5 kg
1 ss smør
6 mandelpoteter
2 gulrøtter
1 persillerot
200 g kålrot
¼ fersk hodekål
1 liten purre
2 ss hakket gressløk
5 dl vann
salt
pepper
rømme
Fileter fisken og flå den. Fjern sidebein med en skrap kniv. Del filetene i stykker på ca 50 g.
Rens og vask grønnsaker og poteter. Skjær alt i skiver på ca 2 m.m. Smelt smøret i en vid kasserolle. Legg i poteter og grønnsaker. Slå over vann, og strø på litt salt og pepper. La poteter og grønnsaker koke under lokk i 5 minutter. Legg fiskestykkene på toppen og strø over gressløk. Legg lokk over og la alt dampe i ca 5 minutter til.
Server i dype tallerkener sammen med kraften. Legg gjerne en rømmeklatt på toppen.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon