Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ørretfileter a 180 g
4 lange skiver bacon
Saus:
2 finhakkede sjalottløk
2 ss smør
1 dl hvitvin
2 dl fiskekraft (buljong)
1 ss sennepsfrø, ristet
1 1/2 ts dijonsennep
litt sitronsaft
3 ss smør
Surr baconet rundt fiskestykket. Stek dette vakkert brunt.
Surr løken i smør til den er blank. Tilsett hvitvin og buljong og kok dette inn. Rist sennepsfrøene i tørr stekepanne. Ha disse og sennep i sausen. Smak til med sitron og pisk inn smøret til slutt. Ha i hakket dill.
Server med kokte poteter og grønnsaker, f.eks. kokt asparges.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon