Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g ørretfilet
1 ts salt
2 ss smør
gressløksaus:
3 ss vann
1 ss sitronsaft
ca 50 g smør
1 ss hakket gressløk
Del fisken i to jevnstore stykker. Gni dem inn med salt.
Brun smøret lett og stek fisken på middels varme i ca. 2 minutter på hver side.
Kok vann og sitronsaft inn til det er ca 1 ss igjen. Visp inn smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke når smøret vispes inn, da blir den tynn. Rør inn gressløk før servering.
Server fisken med sausen, kokte poteter og grønnsaker eller salat.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon