Flere resulteter finnes under oppskriften
4 fjellørreter
2 ss smør eller olje
salt
pepper
2 dl rømme
1/2 dl fløte
1 liten bunt gressløk
1 slangeagurk
2 ss rødvinseddik
2 ss sukker
4 ss vann
1/2 ts salt
hvit pepper
Filetér fisken. Smør en langpanne med smør eller olje og legg filetene med skinnsiden ned. Salt og pepre på kjøttsiden, og stek ved 225 C i 2-5 minutter. Fjern skinnet før du serverer.
Kok opp rømme og fløte i panne til passende konsistens. Finhakk gressløk og dryss den over sausen like før servering.
Agurk skjæres i tynne skiver med ostehøvel. Bland laken av rødvinseddik, sukker, vann, salt og litt pepper, og la agurkskivene trekke i 1 time.
Server med kokte nypoteter.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon