Flere resulteter finnes under oppskriften
3 ss smør
2 fennikel i skiver
100 g sopp
2 appelsiner
50 g smør
4 stk. skinn- og befri ørretfilet, á 200 g
salt
sitronpepper
dampede appelsinskiver
rensede reker
Stek fennikel i smør til den mykner. Tilsett soppen og stek videre et par minutter.
Skjær en appelsin i skiver. Finriv skallet av den andre, og bland det med smøret. Dryss salt og sitronpepper på fisken.
Riv fire stykker av en rull tykk aluminiumsfolie, ca 30x 30 cm. Legg på fennikel, sopp og appelsinskiver med fiskestykkene på toppen. Fordel de grønne fennikeltoppene og appelsinsmøret over fisken. Pakk folie sammen så den er lett å åpne igjen. Bak fisken i 180 C i ca 15 minutter.
Ha noen nydampede blåskjell og rensede reker i hver pakke, eller server dem ved siden av. Ha varmt hvitløksbrød som tilbehør.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon