Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ørreter
salt
sitron
1 bunt dill
1 bunt gressløk
1 løk
2 ss smør eller margarin
1 ss malt brød eller griljernmel
1 1/2 dl fløte
Rens fisken, men la ryggbenet sitte. Gni med salt, og drypp med sitron, både inn- og utvendig.
Finklipp dill og gressløk, og bland halvparten med finhakket løk.
Fyll fisken med blandingen, og legg den i godt smurt ildfast form. Strø griljernmel over, og kanskje litt ekstra salt.
Etter 10 minutters steketid ved 225 C helles fløten ved. La formen stå i ovnen i ca 25 minutter eller til fisken er ferdig. Stikk en kniv ned ved ryggbenet og se om den er gjennomstekt. Resten av det grønne hakket strøes over ved servering.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon