• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Amerikansk kjøttpai

Småretter / Paier

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

600 g magert, beinfritt storfekjøtt til koking, fra bog eller lår
2 store løk
2 hvitløkfedd
3 ss olje
salt
nykvernet pepper
2 ss hvetemel
1 laurbærblad
500 g poteter
400 g gulrøtter
1 bunt persille
TIL DEIGEN:
200 g hvetemel
1 ts salt
70 g kaldt smør i terninger
70 g smult i terninger
1-2 ss iskaldt vann
1 eggeplomme til pensling

Bruksanvisning

Skyll kjøttet om nødvendig. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og skjær bort evt fett og sener. Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger.

Skrell løk og hvitløk. Hakk løken og press hvitløken.

Varm oljen i en tykkbunnet stekegryte. Tilsett kjøttet litt etter litt og stek til det er pent brunt på alle sider. Tilsett løk og hvitløk og stek til alt er brunt. Dryss på melet og la det steke med litt under omrøring. Tilsett 2 ½ dl vann mens du rører. Vannet skal dekke kjøttet. Legg i laurbærblad og krydre med salt og pepper. Legg på lokk og la kjøttet koke på svak varme i ca 1 time.

Lag i mellomtiden deigen. Bland mel og salt. Tilsett smør og smult og gni det sammen med fingertuppene, eller bruk matprosessor. Drypp på vann og arbeid raskt sammen til en fast deig. Tilsett ytterligere 1-2 ss kaldt vann om nødvendig. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i 2 – 2 ½ time.

Skrell og skyll poteter og gulrøtter og skjær dem i 3 cm store biter. Ha dem i kjøttgryten og kok i ca 20 min til.

Skyll persillen om nødvendig, plukk av bladene og hakk dem fint. Ha persillen i kjøttgryten. Smak til med salt og pepper og ha kjøttstuingen i en paiform eller ildfast form, 25-30 cm i diameter. Avkjøl stuingen i ca 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 C.

Kjevle ut deigen på lett melet bakebord slik at den blir større enn formen.

Skjær ut bladmønster i deigen og ta vare på deigrestene. Løft forsiktig opp deigen og legg den over paiformen.

Bruk fingertuppene eller en gaffel og press deigkanten fast til formen hele veien rundt. Visp sammen eggeplommen og pensle deigen med den. Pynt med de utskårne bladene og pensle dem også. Stek paien på midterste rille i ca 45 minutter til deigen er pent brun. Server paien varm.

Småretter / Paier


Sum Oppskrifter 117 funnet


Amerikansk kjøttpai

Apple-pie

Aprikospai

Artisjokk- og ostepai

Avokadoquiche

Blåbærpai

Blåskjell i paiskall

Bringebærpai

Chicken potpie

Clafoutis

Egg- og grønnsakpai

Egg- og løkpai

Eggepai med reker

Elgpai

Engelsk kyllingpai

Eplepai

Ferskenpai

Fiskepai fra Bretonne

Fransk eplepai

Fransk skinkepai

Fruktpai med marengs

Gresk kyllingpai

Gresk spinatpai

Gresk squashpai

Gresskarpai

Grunnoppskrift på paiskall

Grønnsakpai

Grønnsakpai med krydret pølse

Italiensk ostepai med løk

Italiensk ostepai med tomater

Jegerpai

Jordbærpai

Kalkun- og purreløkpai

Kalkunpai

Kirsebærpai

Kjøttdeigpai

Kjøttpai

Kjøttpai med mais

Kjøttpai med sopp

Kjøttpai med tomat

Klassisk ostepai

Kokospai

Krydrede squash-paier

Kylling i filodeig - Pastilla

Laksepai med ost

Lemon Meringue Pie

Limepai med marengslokk

Lorraine Pai

Løk- og aspargespai

Løkpai

Løkpai med ansjos

Makaronipai

Multepai

Oksekjøttpai

Oreganokrydret kjøttdeigpai

Oste- og løkpai

Ostegratinert makaronipai

Ostegratinert sopp-pai

Ostepai

Ostepai med mais

Ostepai med squash

Pai med aprikospuré

Pai med bladgrønnsaker

Pai med blandet frukt

Pai med brisler og sjampinjong

Pai med fisk og skalldyr

Pai med kjøtt og grønnsaker

Pai med kjøttdeig og stjerneløk

Pai med kokosfyll

Pai med lammekjøtt

Pai med saltet sopp

Pai med sopp og hjorteskav

Pai med svinekjøtt og paprika

Paier med egg og tunfisk

Peach Cream Pie

Pecan Pizza Pie

Pecannøttpai

Pecannøttpai med lønnesirup

Pikant medisterpai

Plommepaier

Porsjonspaier med løk og hvitløk

Potetpai

Potetpai med ost og bacon

Provencalsk løkpai

Purrepai

Pærepai med nøtter

Pølse- og eggepai

Quiche Lorraine

Rabarbra smuldrepai

Rabarbrapai med marengs

Reker i paiskall

Ripspai

Roquefortpai

Sitronpai

Sjokoladepai fra Mississippi

Skalldyrspai

Skinkepai

Skotsk kjøttpai

Smuldrepai

Smuldrepai med eple og rosin

Små spinatpaier

Sommerpai

Sopp- og skinkepai

Sopp-pai

Spansk skinkepai

Spinatpai med røkelaks og vaktelegg

Steak and Kidney Pie

Stikkelsbærpai

Sviske- og aprikospai

Sviskepai

Tomat- og ostepai

Tomatpai med ansjos

Toscana pai

Valnøttpai

Varm krabbe i paiskall

Åpen sjømatpai

Østerrisk skinkepai

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen