• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kjøttpai

Småretter / Paier

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 pk filodeig, ca 450 g
300 g løk
10-12 stilker bladpersille eller vanlig persille
3 ss olivenolje
400 g malt lammekjøtt
400 g kjøttdeig
salt
nykvernet svart pepper
1 ts kanel
saft av 1 sitron
2 egg
2 ss strøkavring
100 g revet kefalotiri-ost eller vellagret sveitserost
100 g fetaost
110 g smør

Bruksanvisning

Ta filodeigen ut av pakken. Ta deigflakene fra hverandre og legg dem under et fuktig klede. Skrell og hakk løken. Skyll persillen og finhakk bladene.

Varm oljen i en stor stekepanne og stek løken til den er blank og myk. Tilsett malt lammekjøtt og kjøttdeig og stek videre mens du gnir det malte kjøttet slik at det korner seg. Stek kjøttet på middels varme til all væske har kokt inn. Tilsett kanel og sitronsaft og smak til med salt og pepper. Ta pannen av platen og la innholdet avkjøles litt.

Bland det stekte kjøttet med egg, strøkavring, revet ost og persille. Smuldre fetaosten med en gaffel og bland den med kjøttfyllet.

Smelt smøret. Pensle en stor ildfast form med smør. Legg halvparten av filoflakene i formen – pensle flakene med smør etter hvert som du legger dem i formen – og la dem henge litt utover kanten.

Smak eventuelt til fyllet med mer krydder. Fordel fyllet i formen og press det godt ned. Brett deigkantene inn over fyllet og pensle dem med smør. Legg på resten av filoflakene og pensle hvert flak med smør etter hvert. Legg deigen godt ut mot kanten av formen, den krymper under stekingen. Dusj på litt kaldt vann.

Bruk en skarp kniv og skjær det øverste deiglaget i 7 x 7 cm store firkanter. Stek paien midt i ovnen i 45-50 minutter til den er gyllen. Serveres varm.

Småretter / Paier


Sum Oppskrifter 117 funnet


Amerikansk kjøttpai

Apple-pie

Aprikospai

Artisjokk- og ostepai

Avokadoquiche

Blåbærpai

Blåskjell i paiskall

Bringebærpai

Chicken potpie

Clafoutis

Egg- og grønnsakpai

Egg- og løkpai

Eggepai med reker

Elgpai

Engelsk kyllingpai

Eplepai

Ferskenpai

Fiskepai fra Bretonne

Fransk eplepai

Fransk skinkepai

Fruktpai med marengs

Gresk kyllingpai

Gresk spinatpai

Gresk squashpai

Gresskarpai

Grunnoppskrift på paiskall

Grønnsakpai

Grønnsakpai med krydret pølse

Italiensk ostepai med løk

Italiensk ostepai med tomater

Jegerpai

Jordbærpai

Kalkun- og purreløkpai

Kalkunpai

Kirsebærpai

Kjøttdeigpai

Kjøttpai

Kjøttpai med mais

Kjøttpai med sopp

Kjøttpai med tomat

Klassisk ostepai

Kokospai

Krydrede squash-paier

Kylling i filodeig - Pastilla

Laksepai med ost

Lemon Meringue Pie

Limepai med marengslokk

Lorraine Pai

Løk- og aspargespai

Løkpai

Løkpai med ansjos

Makaronipai

Multepai

Oksekjøttpai

Oreganokrydret kjøttdeigpai

Oste- og løkpai

Ostegratinert makaronipai

Ostegratinert sopp-pai

Ostepai

Ostepai med mais

Ostepai med squash

Pai med aprikospuré

Pai med bladgrønnsaker

Pai med blandet frukt

Pai med brisler og sjampinjong

Pai med fisk og skalldyr

Pai med kjøtt og grønnsaker

Pai med kjøttdeig og stjerneløk

Pai med kokosfyll

Pai med lammekjøtt

Pai med saltet sopp

Pai med sopp og hjorteskav

Pai med svinekjøtt og paprika

Paier med egg og tunfisk

Peach Cream Pie

Pecan Pizza Pie

Pecannøttpai

Pecannøttpai med lønnesirup

Pikant medisterpai

Plommepaier

Porsjonspaier med løk og hvitløk

Potetpai

Potetpai med ost og bacon

Provencalsk løkpai

Purrepai

Pærepai med nøtter

Pølse- og eggepai

Quiche Lorraine

Rabarbra smuldrepai

Rabarbrapai med marengs

Reker i paiskall

Ripspai

Roquefortpai

Sitronpai

Sjokoladepai fra Mississippi

Skalldyrspai

Skinkepai

Skotsk kjøttpai

Smuldrepai

Smuldrepai med eple og rosin

Små spinatpaier

Sommerpai

Sopp- og skinkepai

Sopp-pai

Spansk skinkepai

Spinatpai med røkelaks og vaktelegg

Steak and Kidney Pie

Stikkelsbærpai

Sviske- og aprikospai

Sviskepai

Tomat- og ostepai

Tomatpai med ansjos

Toscana pai

Valnøttpai

Varm krabbe i paiskall

Åpen sjømatpai

Østerrisk skinkepai

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen