• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Små spinatpaier

Småretter / Paier

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

325 g hvetemel ½ dl olivenolje 2 ss vegetabilsk matfett ½ dl melk eller vann 1 ts salt ½ ts natron FYLL: ¾ dl olivenolje 4 hvitløkfedd, hakket 275 g tomater uten kjerner, flådd og hakket 750 g spinat, uten tykke stilker, hakket 50 g pinjekjerner 2 hardkokte egg, grovhakket salt nymalt pepper 1 egg, vispet

Bruksanvisning

Empanadillas, små paier, har vært laget i Spania siden middelalderen. Selv om denne katalanske oppskriften sier at den skal stekes i ovn, hender det at de også frityrstekes. Andre populære typer fyll er tunfisk, chorizo, løk eller ansjos. Ha hvetemelet i en bolle og lag en grop i midten. Ha olje, matfett, melk eller vann, salt og natron i gropen. Bland med tresleiv til deigen slipper sidene i bollen. Legg deigklumpen på en melstrødd arbeidsbenk og kna den raskt. Legg et kjøkkenhåndkle over og la deigen hvile i 20-30 minutter. Lag fyllet: Varm olivenoljen i en stekepanne på svak varme. Ha i hvitløk og stek den i 2-3 minutter, til den er myk. Ha i tomatene og kok forsiktig uten lokk i ca 10 minutter, til tomatene er myke og noe av væsken er kokt inn. Tilsett spinat og pinjekjerner og kok i 3-5 minutter, til spinaten har falt sammen. Ta pannen av varmen og hell av overflødig olje. Vend inn de hakkede eggene og smak til med salt og pepper. La fyllet avkjøle seg til romtemperatur. Sett til side. Sett stekeovnen på 190 C. Smør en stekeplate. Del deigen i to like emner. Arbeid med ett emne om gangen på en lett melstrødd arbeidsbenk. Kjevle ut deigen til en leiv som er maksimalt 3 millimeter tykk. Stans ut rundinger på 10-13 cm i diameter. Det skulle bli ca 12 rundinger. Legg en spiseskje fyll midt på hver runding, brett den i to, klem sammen og brett opp kantene. Legg paiene på et smurt stekebrett og pensle dem med vispet egg. Stek paiene i 20-30 minutter, til de er gylne. Server dem varme eller lunkne.

Småretter / Paier


Sum Oppskrifter 117 funnet


Amerikansk kjøttpai

Apple-pie

Aprikospai

Artisjokk- og ostepai

Avokadoquiche

Blåbærpai

Blåskjell i paiskall

Bringebærpai

Chicken potpie

Clafoutis

Egg- og grønnsakpai

Egg- og løkpai

Eggepai med reker

Elgpai

Engelsk kyllingpai

Eplepai

Ferskenpai

Fiskepai fra Bretonne

Fransk eplepai

Fransk skinkepai

Fruktpai med marengs

Gresk kyllingpai

Gresk spinatpai

Gresk squashpai

Gresskarpai

Grunnoppskrift på paiskall

Grønnsakpai

Grønnsakpai med krydret pølse

Italiensk ostepai med løk

Italiensk ostepai med tomater

Jegerpai

Jordbærpai

Kalkun- og purreløkpai

Kalkunpai

Kirsebærpai

Kjøttdeigpai

Kjøttpai

Kjøttpai med mais

Kjøttpai med sopp

Kjøttpai med tomat

Klassisk ostepai

Kokospai

Krydrede squash-paier

Kylling i filodeig - Pastilla

Laksepai med ost

Lemon Meringue Pie

Limepai med marengslokk

Lorraine Pai

Løk- og aspargespai

Løkpai

Løkpai med ansjos

Makaronipai

Multepai

Oksekjøttpai

Oreganokrydret kjøttdeigpai

Oste- og løkpai

Ostegratinert makaronipai

Ostegratinert sopp-pai

Ostepai

Ostepai med mais

Ostepai med squash

Pai med aprikospuré

Pai med bladgrønnsaker

Pai med blandet frukt

Pai med brisler og sjampinjong

Pai med fisk og skalldyr

Pai med kjøtt og grønnsaker

Pai med kjøttdeig og stjerneløk

Pai med kokosfyll

Pai med lammekjøtt

Pai med saltet sopp

Pai med sopp og hjorteskav

Pai med svinekjøtt og paprika

Paier med egg og tunfisk

Peach Cream Pie

Pecan Pizza Pie

Pecannøttpai

Pecannøttpai med lønnesirup

Pikant medisterpai

Plommepaier

Porsjonspaier med løk og hvitløk

Potetpai

Potetpai med ost og bacon

Provencalsk løkpai

Purrepai

Pærepai med nøtter

Pølse- og eggepai

Quiche Lorraine

Rabarbra smuldrepai

Rabarbrapai med marengs

Reker i paiskall

Ripspai

Roquefortpai

Sitronpai

Sjokoladepai fra Mississippi

Skalldyrspai

Skinkepai

Skotsk kjøttpai

Smuldrepai

Smuldrepai med eple og rosin

Små spinatpaier

Sommerpai

Sopp- og skinkepai

Sopp-pai

Spansk skinkepai

Spinatpai med røkelaks og vaktelegg

Steak and Kidney Pie

Stikkelsbærpai

Sviske- og aprikospai

Sviskepai

Tomat- og ostepai

Tomatpai med ansjos

Toscana pai

Valnøttpai

Varm krabbe i paiskall

Åpen sjømatpai

Østerrisk skinkepai

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen