Flere resulteter finnes under oppskriften
paideig:
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl sammalt hvetemel
150 g smør
4 ss kaldt vann
fyll:
1 purre
1 gulrot
1/2 grønn squash
1/2 pk. sukkererter, ca 125 g
1 knust fedd hvitløk
150 g sterkt krydret pølse
2 dl revet chedderost
4 egg
2 dl husholdningsfløte
1 dl melk
salt
pepper
Hakk sammen ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin eller på en bakefjøl. La deigen hvile kjølig.
Skjær purren i strimler, gulrøtter i staver og squashen i biter. Smelt smør i en stekepanne og fres løk og gulrøtter til de er møre. Stek squashen raskt til den mykner.
Klem ut paideigen i en lav form. Forstek paiskallet på 200 C i ca 10 minutter.
Legg grønnsaker, hvitløk og pølse, skåret i 1/2 cm tykke biter, i paiskallet. Strø revet ost over. Visp sammen egg, fløtemelk, salt og pepper og hell det i paiskallet. Stek i ca 20-30 minutter ved 200 C.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk