• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Gresk spinatpai

Småretter / Paier

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg frisk spinat
200 g vårløk
4 ss olivenolje
2 bunter dill
200 g fetaost
salt
nykvernet pepper
2 egg
1 ¼ dl melk
80 g smør
5 store flak filodeig

Bruksanvisning

Skyll spinaten grundig. Skjær bort stilker og grove bladnerver. Skyll og rens vårløken, skjær dem i fire på langs og deretter i småbiter.

Varm 3 ss olivenolje i en stor stekepanne og fres løken til den er blank og myk. Tilsett den litt fuktige spinaten og stek videre på sterk varme til spinaten faller sammen, og all væske har kokt inn. Ta stekepannen av platen og avkjøl innholdet litt. Ha spinaten over på skjærefjøl og hakk den fint. Ha spinaten i en bolle.

Hakk dillen. Smuldre fetaosten fint. Bland dillen og osten med spinaten. Smak fyllet til med salt og pepper. Visp sammen eggene og rør dem i fyllet.

Forvarm stekeovnen til 200 C. Pensle en rund ildfast form eller paiform med 1 ss olivenolje. Varm melken og smøret i en liten kasserolle. Ta filodeigflakene ut av innpakningen, legg dem på arbeidsbenken og dekk dem med et fuktig klede. Arbeid med ett deigflak om gangen og la de resterende være dekket av kledet.

Kle paiformen med et deigflak og la kantene henge over kanten på formen. Pensle det godt med smørmelk.

Del det andre og tredje deigflaket i to. Pensle de fire flakene med smørmelk etter hvert som du legger dem på kryss og tvers oppå hverandre i formen. La kantene henge utover kanten av formen. Legg i spinatfyllet og klem det godt ned i formen.

Del de to siste deigflakene i to og legg dem oppå fyllet på samme måte – pensle hver av dem med smørmelk. Pensle deigkantene som henger utenfor formen med smørmelk og brett dem inn over fyllet.

Skjær firkantmønster gjennom de øverste deiglagene med en skarp kniv. Stek paien midt i ovnen i 35-40 minutter, eller til den er gyllen. La den avkjøles litt. Skjær paien i stykker og server den varm eller kald.

Småretter / Paier


Sum Oppskrifter 117 funnet


Amerikansk kjøttpai

Apple-pie

Aprikospai

Artisjokk- og ostepai

Avokadoquiche

Blåbærpai

Blåskjell i paiskall

Bringebærpai

Chicken potpie

Clafoutis

Egg- og grønnsakpai

Egg- og løkpai

Eggepai med reker

Elgpai

Engelsk kyllingpai

Eplepai

Ferskenpai

Fiskepai fra Bretonne

Fransk eplepai

Fransk skinkepai

Fruktpai med marengs

Gresk kyllingpai

Gresk spinatpai

Gresk squashpai

Gresskarpai

Grunnoppskrift på paiskall

Grønnsakpai

Grønnsakpai med krydret pølse

Italiensk ostepai med løk

Italiensk ostepai med tomater

Jegerpai

Jordbærpai

Kalkun- og purreløkpai

Kalkunpai

Kirsebærpai

Kjøttdeigpai

Kjøttpai

Kjøttpai med mais

Kjøttpai med sopp

Kjøttpai med tomat

Klassisk ostepai

Kokospai

Krydrede squash-paier

Kylling i filodeig - Pastilla

Laksepai med ost

Lemon Meringue Pie

Limepai med marengslokk

Lorraine Pai

Løk- og aspargespai

Løkpai

Løkpai med ansjos

Makaronipai

Multepai

Oksekjøttpai

Oreganokrydret kjøttdeigpai

Oste- og løkpai

Ostegratinert makaronipai

Ostegratinert sopp-pai

Ostepai

Ostepai med mais

Ostepai med squash

Pai med aprikospuré

Pai med bladgrønnsaker

Pai med blandet frukt

Pai med brisler og sjampinjong

Pai med fisk og skalldyr

Pai med kjøtt og grønnsaker

Pai med kjøttdeig og stjerneløk

Pai med kokosfyll

Pai med lammekjøtt

Pai med saltet sopp

Pai med sopp og hjorteskav

Pai med svinekjøtt og paprika

Paier med egg og tunfisk

Peach Cream Pie

Pecan Pizza Pie

Pecannøttpai

Pecannøttpai med lønnesirup

Pikant medisterpai

Plommepaier

Porsjonspaier med løk og hvitløk

Potetpai

Potetpai med ost og bacon

Provencalsk løkpai

Purrepai

Pærepai med nøtter

Pølse- og eggepai

Quiche Lorraine

Rabarbra smuldrepai

Rabarbrapai med marengs

Reker i paiskall

Ripspai

Roquefortpai

Sitronpai

Sjokoladepai fra Mississippi

Skalldyrspai

Skinkepai

Skotsk kjøttpai

Smuldrepai

Smuldrepai med eple og rosin

Små spinatpaier

Sommerpai

Sopp- og skinkepai

Sopp-pai

Spansk skinkepai

Spinatpai med røkelaks og vaktelegg

Steak and Kidney Pie

Stikkelsbærpai

Sviske- og aprikospai

Sviskepai

Tomat- og ostepai

Tomatpai med ansjos

Toscana pai

Valnøttpai

Varm krabbe i paiskall

Åpen sjømatpai

Østerrisk skinkepai

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen