• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Limepai med marengslokk

Småretter / Paier

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

125 g kaldt smør + litt til smøring av formen
150 g hvetemel
1 ss melis
1 ss iskaldt vann
FYLL:
6 eggeplommer
1 boks vikingmelk, 400 g
4-5 lime
MARENGSLOKKET:
6 eggehviter
175 g sukker
¼ ts kremortartari, for eksempel Black Boy

Bruksanvisning

Skjær smøret i terninger. Bland mel og melis. Smuldre smøret i melet med fingertuppene til en kornet masse. Dryss på vann og arbeid det hele raskt sammen til en deig. Form deigen til en ball, pakk den i plast og la den hvile kjølig i 1-2 timer.

Forvarm stekeovnen til 200 C. Smør en 25 cm stor paiform eller springform godt.

Arbeid raskt og kjevle deigen ut mellom to lag plastfolie, eller på lett melet bakebord, til en runding på 27-28 cm. Fjern plastfolien og kle formen med deigen. Klem deigen godt fast langs kantene.

Prikk deigen med en gaffel. Klipp til og legg bakepapir på deigbunnen, og dekk det igjen med et godt lag tørkede erter eller bønner.

Forstek paibunnen på nederste rille i stekeovnen i ca 15 minutter. Ta den ut av ovnen og fjern erter eller bonner og bakepapir. Sett inn paibunnen igjen og stek den i 10 minutter til. Sett bunnen til side. Demp stekeovnstemperaturen til 180 C.

Lag fyllet. Ha eggeplommene i en bolle, tilsett vikingmelk og visp til det er tykt.

Skrubb limefruktene godt under varmt vann. Riv skallet av to av dem på den fine siden av rivjernet. Ha skallet i eggekremen. Press saften av limefruktene. Mål opp 1 ¼ dl av saften og ha den i kremen. Bland lett og ha kremen i paiskallet. Glatt til overflaten med baksiden av en skje. Stek paien på nederste rille i stekeovnen i ca 20 minutter.

Stivpisk eggehvitene i mellomtiden. Pisk inn sukker og kremortartari litt etter litt. Pisk til glatt marengs.

Demp stekeovnstemperaturen til 150 C. Fordel marengsen på paien med en skje. Stek paien i 15-20 minutter til marengsen er pent brun. La paien avkjøles helt. Server den helst samme dag som den er laget.

Småretter / Paier


Sum Oppskrifter 117 funnet


Amerikansk kjøttpai

Apple-pie

Aprikospai

Artisjokk- og ostepai

Avokadoquiche

Blåbærpai

Blåskjell i paiskall

Bringebærpai

Chicken potpie

Clafoutis

Egg- og grønnsakpai

Egg- og løkpai

Eggepai med reker

Elgpai

Engelsk kyllingpai

Eplepai

Ferskenpai

Fiskepai fra Bretonne

Fransk eplepai

Fransk skinkepai

Fruktpai med marengs

Gresk kyllingpai

Gresk spinatpai

Gresk squashpai

Gresskarpai

Grunnoppskrift på paiskall

Grønnsakpai

Grønnsakpai med krydret pølse

Italiensk ostepai med løk

Italiensk ostepai med tomater

Jegerpai

Jordbærpai

Kalkun- og purreløkpai

Kalkunpai

Kirsebærpai

Kjøttdeigpai

Kjøttpai

Kjøttpai med mais

Kjøttpai med sopp

Kjøttpai med tomat

Klassisk ostepai

Kokospai

Krydrede squash-paier

Kylling i filodeig - Pastilla

Laksepai med ost

Lemon Meringue Pie

Limepai med marengslokk

Lorraine Pai

Løk- og aspargespai

Løkpai

Løkpai med ansjos

Makaronipai

Multepai

Oksekjøttpai

Oreganokrydret kjøttdeigpai

Oste- og løkpai

Ostegratinert makaronipai

Ostegratinert sopp-pai

Ostepai

Ostepai med mais

Ostepai med squash

Pai med aprikospuré

Pai med bladgrønnsaker

Pai med blandet frukt

Pai med brisler og sjampinjong

Pai med fisk og skalldyr

Pai med kjøtt og grønnsaker

Pai med kjøttdeig og stjerneløk

Pai med kokosfyll

Pai med lammekjøtt

Pai med saltet sopp

Pai med sopp og hjorteskav

Pai med svinekjøtt og paprika

Paier med egg og tunfisk

Peach Cream Pie

Pecan Pizza Pie

Pecannøttpai

Pecannøttpai med lønnesirup

Pikant medisterpai

Plommepaier

Porsjonspaier med løk og hvitløk

Potetpai

Potetpai med ost og bacon

Provencalsk løkpai

Purrepai

Pærepai med nøtter

Pølse- og eggepai

Quiche Lorraine

Rabarbra smuldrepai

Rabarbrapai med marengs

Reker i paiskall

Ripspai

Roquefortpai

Sitronpai

Sjokoladepai fra Mississippi

Skalldyrspai

Skinkepai

Skotsk kjøttpai

Smuldrepai

Smuldrepai med eple og rosin

Små spinatpaier

Sommerpai

Sopp- og skinkepai

Sopp-pai

Spansk skinkepai

Spinatpai med røkelaks og vaktelegg

Steak and Kidney Pie

Stikkelsbærpai

Sviske- og aprikospai

Sviskepai

Tomat- og ostepai

Tomatpai med ansjos

Toscana pai

Valnøttpai

Varm krabbe i paiskall

Åpen sjømatpai

Østerrisk skinkepai

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen