• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Provencalsk løkpai

Småretter / Paier

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

300 g hvetemel + litt til utbaking
1 ss salt
1 ss sukker
15 g tørrgjær
1 stort egg, pisket
2 ss olivenolje
Fyll:
1 ½ kg mild ny løk
2 hvitløkfedd, skrelt og lett knust med fremdeles hele
½ ts salt
3 ss olivenolje
8 sardellfileter i olivenolje
16 små svarte olivener
suppekavst av 1 laurbærblad, 2 kvister timian og 2 kvister rosmarin

Bruksanvisning

Bland mel og salt i en bolle. Bland sukkeret i 1 ½ dl lunkent vann og rør så inn gjæren. Dekk til å la stå i 10 minutter til gjæren er oppløst og det har dannet seg skum.

Lag en grop midt i melet. Tilsett egget, oljen og gjærvæsken. Rør sammen med en tresleiv, ha mel på hendene og elt deigen godt til den er smidig.

Dryss litt mel over deigen. Dekk til med et klede, og sett på en lunt, trekkfritt sted i 1 time, eller til deigen er blitt dobbelt så stor.

I mellomtiden lager du fyllet. Skrell løken, skjær i to og skjær halvdelene i tynne skiver. Ha løken i en gryte sammen med hvitløk, salt 1 ss av oljen og suppekvasten. Surres under tungt lokk på svak varme i 1 time. Rør av og til. Løken skal være helt myk, men skal ikke bli brun.

Forvarm ovnen til 180 C. Smør en 25 cm paiform med olje. Slå ned deigen og fordel den i formen med hendene. Stek i den varme ovnen i 10 minutter, slik at deigen blir tørrere. Ta ut formen og sett ovnen på 250 C.

Fyll deigskallet med løken, etter å ha fjernet suppekvasten og hvitløk. Legg sardellene i gittermønster oppå løkmassen og legg oliven i mellomrommene. Hell resten av oljen over terten. Stekes i 15 minutter. Serveres varm.

Småretter / Paier


Sum Oppskrifter 117 funnet


Amerikansk kjøttpai

Apple-pie

Aprikospai

Artisjokk- og ostepai

Avokadoquiche

Blåbærpai

Blåskjell i paiskall

Bringebærpai

Chicken potpie

Clafoutis

Egg- og grønnsakpai

Egg- og løkpai

Eggepai med reker

Elgpai

Engelsk kyllingpai

Eplepai

Ferskenpai

Fiskepai fra Bretonne

Fransk eplepai

Fransk skinkepai

Fruktpai med marengs

Gresk kyllingpai

Gresk spinatpai

Gresk squashpai

Gresskarpai

Grunnoppskrift på paiskall

Grønnsakpai

Grønnsakpai med krydret pølse

Italiensk ostepai med løk

Italiensk ostepai med tomater

Jegerpai

Jordbærpai

Kalkun- og purreløkpai

Kalkunpai

Kirsebærpai

Kjøttdeigpai

Kjøttpai

Kjøttpai med mais

Kjøttpai med sopp

Kjøttpai med tomat

Klassisk ostepai

Kokospai

Krydrede squash-paier

Kylling i filodeig - Pastilla

Laksepai med ost

Lemon Meringue Pie

Limepai med marengslokk

Lorraine Pai

Løk- og aspargespai

Løkpai

Løkpai med ansjos

Makaronipai

Multepai

Oksekjøttpai

Oreganokrydret kjøttdeigpai

Oste- og løkpai

Ostegratinert makaronipai

Ostegratinert sopp-pai

Ostepai

Ostepai med mais

Ostepai med squash

Pai med aprikospuré

Pai med bladgrønnsaker

Pai med blandet frukt

Pai med brisler og sjampinjong

Pai med fisk og skalldyr

Pai med kjøtt og grønnsaker

Pai med kjøttdeig og stjerneløk

Pai med kokosfyll

Pai med lammekjøtt

Pai med saltet sopp

Pai med sopp og hjorteskav

Pai med svinekjøtt og paprika

Paier med egg og tunfisk

Peach Cream Pie

Pecan Pizza Pie

Pecannøttpai

Pecannøttpai med lønnesirup

Pikant medisterpai

Plommepaier

Porsjonspaier med løk og hvitløk

Potetpai

Potetpai med ost og bacon

Provencalsk løkpai

Purrepai

Pærepai med nøtter

Pølse- og eggepai

Quiche Lorraine

Rabarbra smuldrepai

Rabarbrapai med marengs

Reker i paiskall

Ripspai

Roquefortpai

Sitronpai

Sjokoladepai fra Mississippi

Skalldyrspai

Skinkepai

Skotsk kjøttpai

Smuldrepai

Smuldrepai med eple og rosin

Små spinatpaier

Sommerpai

Sopp- og skinkepai

Sopp-pai

Spansk skinkepai

Spinatpai med røkelaks og vaktelegg

Steak and Kidney Pie

Stikkelsbærpai

Sviske- og aprikospai

Sviskepai

Tomat- og ostepai

Tomatpai med ansjos

Toscana pai

Valnøttpai

Varm krabbe i paiskall

Åpen sjømatpai

Østerrisk skinkepai

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen