• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Pai med bladgrønnsaker

Småretter / Paier

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ss tørrgjær
1 ¼ dl varmt vann
550 g hvetemel
1 ¾ dl kaldt vann
2 ss olivenolje
1 ½ ts salt
maismel til å strø formen med
FYLL:
500 g spinat
500 g bladbete
2-3 ss olivenolje
6 vårløk, inkl det grønne, hakket
salt
paprikapulver etter smak
1 stor tomat, hakket

Bruksanvisning

Lag deigen: Løs gjæren opp i varmt vann i en bolle. Ha i 75 g av hvetemelet og rør til en jevn grøt. Dekk til og la det stå i 30 minutter.

Ha i resten av melet, kaldt vann, olje og salt og rør med tresleiv til deigen slipper bollen. Legg deigen på en melet arbeidsbenk og kna i ca 10 minutter, til deigen er glatt og elastisk, Du kan også lage deigen i en food processor, først med plastblad, deretter med eltekroken på lav hastighet i 10 minutter.

Legg deigen i en bolle som er smurt med olje, dekk til med plast og la den stå på et varmt sted i ca 1 time, til deigen er dobbelt så stor.

Legg deigen på en melet arbeidsbenk, slå den ned og form den til en stor bolle eller to mindre. Legg deigen på et stekebrett strødd med mel, dekk til og la den hvile i kjøleskap ca 30 minutter.

Lag fyllet: Riv vekk de tykkeste stilkene fra spinaten og bladbeten og skjær bladene i smale strimler. Sett til side. Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Ha i vårløk og stek dem i ca 3 minutter, til de er myke. Ha i spinat og bladbete og stek videre i ca 3 minutter, mens du av og til rører i pannen, til bladene har falt sammen. Ha alt i en sikt og la overflødig væske renne av. Smak til med salt og pepper. Sett til side.

Hvis du lager en enkelt, rektangulær bunn, strør du stekebrettet med maismel. På en melet arbeidsbenk kjevler du ut og strekker deigen til et rektangel som er akkurat så stort som stekebrettet. Legg bunnen på stekebrettet, fordel det grønne over og dryss tomatbitene på toppen.

Hvis du lager to runde bunner, kjevler du ut og strekker dem til to rundinger med en diameter på 20-25 cm. Lag en liten forhøyning langs ytterkanten. Legg den runde bunnen på et stekebrett med mel. Fordel det grønne oppå og dryss tomatbitene over. Sett i ovnen.

Stek i ca 15 minutter, til skorpen er gyllen. Ta ut av ovnen og la den kjølne litt. Skjær den rektangulære paien i firkanter eller den runde i trekanter. Server varm.

Småretter / Paier


Sum Oppskrifter 117 funnet


Amerikansk kjøttpai

Apple-pie

Aprikospai

Artisjokk- og ostepai

Avokadoquiche

Blåbærpai

Blåskjell i paiskall

Bringebærpai

Chicken potpie

Clafoutis

Egg- og grønnsakpai

Egg- og løkpai

Eggepai med reker

Elgpai

Engelsk kyllingpai

Eplepai

Ferskenpai

Fiskepai fra Bretonne

Fransk eplepai

Fransk skinkepai

Fruktpai med marengs

Gresk kyllingpai

Gresk spinatpai

Gresk squashpai

Gresskarpai

Grunnoppskrift på paiskall

Grønnsakpai

Grønnsakpai med krydret pølse

Italiensk ostepai med løk

Italiensk ostepai med tomater

Jegerpai

Jordbærpai

Kalkun- og purreløkpai

Kalkunpai

Kirsebærpai

Kjøttdeigpai

Kjøttpai

Kjøttpai med mais

Kjøttpai med sopp

Kjøttpai med tomat

Klassisk ostepai

Kokospai

Krydrede squash-paier

Kylling i filodeig - Pastilla

Laksepai med ost

Lemon Meringue Pie

Limepai med marengslokk

Lorraine Pai

Løk- og aspargespai

Løkpai

Løkpai med ansjos

Makaronipai

Multepai

Oksekjøttpai

Oreganokrydret kjøttdeigpai

Oste- og løkpai

Ostegratinert makaronipai

Ostegratinert sopp-pai

Ostepai

Ostepai med mais

Ostepai med squash

Pai med aprikospuré

Pai med bladgrønnsaker

Pai med blandet frukt

Pai med brisler og sjampinjong

Pai med fisk og skalldyr

Pai med kjøtt og grønnsaker

Pai med kjøttdeig og stjerneløk

Pai med kokosfyll

Pai med lammekjøtt

Pai med saltet sopp

Pai med sopp og hjorteskav

Pai med svinekjøtt og paprika

Paier med egg og tunfisk

Peach Cream Pie

Pecan Pizza Pie

Pecannøttpai

Pecannøttpai med lønnesirup

Pikant medisterpai

Plommepaier

Porsjonspaier med løk og hvitløk

Potetpai

Potetpai med ost og bacon

Provencalsk løkpai

Purrepai

Pærepai med nøtter

Pølse- og eggepai

Quiche Lorraine

Rabarbra smuldrepai

Rabarbrapai med marengs

Reker i paiskall

Ripspai

Roquefortpai

Sitronpai

Sjokoladepai fra Mississippi

Skalldyrspai

Skinkepai

Skotsk kjøttpai

Smuldrepai

Smuldrepai med eple og rosin

Små spinatpaier

Sommerpai

Sopp- og skinkepai

Sopp-pai

Spansk skinkepai

Spinatpai med røkelaks og vaktelegg

Steak and Kidney Pie

Stikkelsbærpai

Sviske- og aprikospai

Sviskepai

Tomat- og ostepai

Tomatpai med ansjos

Toscana pai

Valnøttpai

Varm krabbe i paiskall

Åpen sjømatpai

Østerrisk skinkepai

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen