• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Chicken potpie

Småretter / Paier

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 3/4 kg kylling eller høøne
1 1/2 l hønsebuljong
1 stor gul løk, delt i to
2 gulrøtter, én i skiver og én i terninger
1/4 sellerirot i biter
1 persillerot i biter
4 persillekvaster
1 ts rødvinseddik
2 ss olje
20 små sjampinjonghatter
1 stor purre
1 potet, skåret i terninger
2 ss smør
1 1/2 ss hvetemel
2 1/2 dl fløte
revet muskatnøtt
125 g grønne erter
1 ss melk
Paideig:
200 g hvetemel
1/4 ts salt
125 g smør
2 ss vann

Bruksanvisning

(kyllingpai til 4-6 personer)

Legg kyllingen i en stor kjele og tilsett løk, skivet gulrot, selleri, persillerot, persillekvaster og hønsebuljong slik at det dekker kyllingen. Kok opp og skum godt av. Skru ned varmen og la det småkoke med lokket delvis på til kyllingen er mør, ca 50 minutter.

Ta den av varmen, rør inn eddiken og la kyllingen stå til avkjøling i buljongen ca 30 minutter.

Lag paideigen imens. Ha alle ingrediensene i en matprosessor og kjør til en fast deig. Legg deigen i en plastpose og sett kaldt en times tid før den kjevles ut.

Rens kyllingen for skinn og ben. Skjær den i pene stykker. Sil buljongen. Stek sjampinjongene pent brune i oljen og sett til side. Ha 3 1/2 dl buljong i en kjele og kok opp. Tilsett purre, gulrotterningene og poteter. Kok noen minutter. Sil fra kraften.

Smelt smøret i en kjele og tilsett melet og la det koke et par minutter under omrøring. Spe med kraften fra grønnsakene og la det koke 3 minutter før du tilsetter fløte. Smak til med muskat, salt og pepper. Bland inn kylling, grønnsaker, sjampinjong og erter.

Ha alt over i en ildfast form, ca 25 cm rund og 4-5 cm dyp. Kjevle ut deigen og dekke formen med deiglokket. Rifle kanten med en gaffel og lag noen små snitt i lokket. Pensle lokket med melk. Stek paien ved 200 C i ca 25 minutter, eller til den er gyllen.

Småretter / Paier


Sum Oppskrifter 117 funnet


Amerikansk kjøttpai

Apple-pie

Aprikospai

Artisjokk- og ostepai

Avokadoquiche

Blåbærpai

Blåskjell i paiskall

Bringebærpai

Chicken potpie

Clafoutis

Egg- og grønnsakpai

Egg- og løkpai

Eggepai med reker

Elgpai

Engelsk kyllingpai

Eplepai

Ferskenpai

Fiskepai fra Bretonne

Fransk eplepai

Fransk skinkepai

Fruktpai med marengs

Gresk kyllingpai

Gresk spinatpai

Gresk squashpai

Gresskarpai

Grunnoppskrift på paiskall

Grønnsakpai

Grønnsakpai med krydret pølse

Italiensk ostepai med løk

Italiensk ostepai med tomater

Jegerpai

Jordbærpai

Kalkun- og purreløkpai

Kalkunpai

Kirsebærpai

Kjøttdeigpai

Kjøttpai

Kjøttpai med mais

Kjøttpai med sopp

Kjøttpai med tomat

Klassisk ostepai

Kokospai

Krydrede squash-paier

Kylling i filodeig - Pastilla

Laksepai med ost

Lemon Meringue Pie

Limepai med marengslokk

Lorraine Pai

Løk- og aspargespai

Løkpai

Løkpai med ansjos

Makaronipai

Multepai

Oksekjøttpai

Oreganokrydret kjøttdeigpai

Oste- og løkpai

Ostegratinert makaronipai

Ostegratinert sopp-pai

Ostepai

Ostepai med mais

Ostepai med squash

Pai med aprikospuré

Pai med bladgrønnsaker

Pai med blandet frukt

Pai med brisler og sjampinjong

Pai med fisk og skalldyr

Pai med kjøtt og grønnsaker

Pai med kjøttdeig og stjerneløk

Pai med kokosfyll

Pai med lammekjøtt

Pai med saltet sopp

Pai med sopp og hjorteskav

Pai med svinekjøtt og paprika

Paier med egg og tunfisk

Peach Cream Pie

Pecan Pizza Pie

Pecannøttpai

Pecannøttpai med lønnesirup

Pikant medisterpai

Plommepaier

Porsjonspaier med løk og hvitløk

Potetpai

Potetpai med ost og bacon

Provencalsk løkpai

Purrepai

Pærepai med nøtter

Pølse- og eggepai

Quiche Lorraine

Rabarbra smuldrepai

Rabarbrapai med marengs

Reker i paiskall

Ripspai

Roquefortpai

Sitronpai

Sjokoladepai fra Mississippi

Skalldyrspai

Skinkepai

Skotsk kjøttpai

Smuldrepai

Smuldrepai med eple og rosin

Små spinatpaier

Sommerpai

Sopp- og skinkepai

Sopp-pai

Spansk skinkepai

Spinatpai med røkelaks og vaktelegg

Steak and Kidney Pie

Stikkelsbærpai

Sviske- og aprikospai

Sviskepai

Tomat- og ostepai

Tomatpai med ansjos

Toscana pai

Valnøttpai

Varm krabbe i paiskall

Åpen sjømatpai

Østerrisk skinkepai

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen