• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sjokoladepai fra Mississippi

Småretter / Paier

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g hvetemel
150 g usaltet smør
2 eggeplommer
1-2 ss isvann

Til fyllet:
3 egg, hvite og plomme skilt
4 ts maisenna
75 g lyst brunt sukker
4 dl melk
150 g halvsøt sjokolade, brukket i ruter
1 ts vaniljeessens
1 pk. Gelatinpulver
3 ss vann
2 ts mørk rom

Til toppen:
1 3/4 dl kremfløte
sjokoladespon

Bruksanvisning

Sikt melet i en bolle og smuldre smøret til blandingen likner grove brødsmuler. Rør inn eggeplommene sammen med akkurat nok isvann til å binde det hele sammen til en løs deig. Kjevle den ut på en lett melstrødd arbeidsplate og ha den i en 22 cm terteform. Avkjøles ca 30 minutter.

Varm ovnen til 190 C. Prikk bunnen godt med gaffel, dekk med matpapir holdt nede med tørkede erter og stek bunnen 10 minutter. Fjern de tørkede ertene og papiret, sett paibunnen inn i ovnen igjen og stek den 10 minutter til inntil bunnen er sprø og gyllen. Avkjøl paibunnen i formen.

Lag fyllet. Bland eggeplommer, maisenna og 2 ss sukker i en bolle. Varm melken i en kjele til rett oppunder kokepunktet og visp den inn i eggeblandingen. Ha det tilbake i en ren kjele og rør over svak varme til eggekremen er tyknet og glatt. Hall halvparten av eggekremen i en bolle.

Smelt sjokoladen i en ildfast bolle over varmt vann og rør inn eggekremen i bollen sammen med vaniljeessensen. Fordel kremen i paibunnen, dekk med plastfolie for å unngå at det dannes hinne, avkjøl og sett paien i kjøleskapet til den er stivnet.

Dryss gelatin i vannet i en liten bolle, la det stå litt og sett bollen over sydende vann inntil all gelatinen er oppløst. Rør den inn i resten av eggekremen sammen med romen. Stivpisk eggehvitene, pisk inn resten av sukkeret og vend det raskt inn i eggekremen før den stivner.

Fordel blandingen over sjokoladeeggekremen slik at den dekkes helt. Avkjøl til fyllet er stivnet, deretter tar du paien ut av formen og over på et serveringsfat. Ha pisket krem over og pynt med sjokoladespon.

Småretter / Paier


Sum Oppskrifter 117 funnet


Amerikansk kjøttpai

Apple-pie

Aprikospai

Artisjokk- og ostepai

Avokadoquiche

Blåbærpai

Blåskjell i paiskall

Bringebærpai

Chicken potpie

Clafoutis

Egg- og grønnsakpai

Egg- og løkpai

Eggepai med reker

Elgpai

Engelsk kyllingpai

Eplepai

Ferskenpai

Fiskepai fra Bretonne

Fransk eplepai

Fransk skinkepai

Fruktpai med marengs

Gresk kyllingpai

Gresk spinatpai

Gresk squashpai

Gresskarpai

Grunnoppskrift på paiskall

Grønnsakpai

Grønnsakpai med krydret pølse

Italiensk ostepai med løk

Italiensk ostepai med tomater

Jegerpai

Jordbærpai

Kalkun- og purreløkpai

Kalkunpai

Kirsebærpai

Kjøttdeigpai

Kjøttpai

Kjøttpai med mais

Kjøttpai med sopp

Kjøttpai med tomat

Klassisk ostepai

Kokospai

Krydrede squash-paier

Kylling i filodeig - Pastilla

Laksepai med ost

Lemon Meringue Pie

Limepai med marengslokk

Lorraine Pai

Løk- og aspargespai

Løkpai

Løkpai med ansjos

Makaronipai

Multepai

Oksekjøttpai

Oreganokrydret kjøttdeigpai

Oste- og løkpai

Ostegratinert makaronipai

Ostegratinert sopp-pai

Ostepai

Ostepai med mais

Ostepai med squash

Pai med aprikospuré

Pai med bladgrønnsaker

Pai med blandet frukt

Pai med brisler og sjampinjong

Pai med fisk og skalldyr

Pai med kjøtt og grønnsaker

Pai med kjøttdeig og stjerneløk

Pai med kokosfyll

Pai med lammekjøtt

Pai med saltet sopp

Pai med sopp og hjorteskav

Pai med svinekjøtt og paprika

Paier med egg og tunfisk

Peach Cream Pie

Pecan Pizza Pie

Pecannøttpai

Pecannøttpai med lønnesirup

Pikant medisterpai

Plommepaier

Porsjonspaier med løk og hvitløk

Potetpai

Potetpai med ost og bacon

Provencalsk løkpai

Purrepai

Pærepai med nøtter

Pølse- og eggepai

Quiche Lorraine

Rabarbra smuldrepai

Rabarbrapai med marengs

Reker i paiskall

Ripspai

Roquefortpai

Sitronpai

Sjokoladepai fra Mississippi

Skalldyrspai

Skinkepai

Skotsk kjøttpai

Smuldrepai

Smuldrepai med eple og rosin

Små spinatpaier

Sommerpai

Sopp- og skinkepai

Sopp-pai

Spansk skinkepai

Spinatpai med røkelaks og vaktelegg

Steak and Kidney Pie

Stikkelsbærpai

Sviske- og aprikospai

Sviskepai

Tomat- og ostepai

Tomatpai med ansjos

Toscana pai

Valnøttpai

Varm krabbe i paiskall

Åpen sjømatpai

Østerrisk skinkepai

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen