Flere resulteter finnes under oppskriften
425 g sukker 1,25 dl friskpresset sitronjuice, silt 1 ss sitronskall 6 modne bananer
(500 g) Ha sukker, sitronjuice og skall i en stor bolle og rør til sukkeret er nesten oppløst. Skrell bananene og del dem i skiver. Ha dem i sitronblandingen og rør forsiktig til de er godt dekket. Dekk bollen med plast og la innholdet marinere i 1 time. Tøm så blandingen over i en kjele og sett i termometeret. Sett kjelen over svak varme og la blandingen koke opp. Rør av og til så den ikke legger seg ved. Kok til termometeret viser 105 C og fargen er blitt nydelig ravgul. I mellomtiden koker du opp vann i en stor kjele. Sett glasset i det kokende vannet og la det stå der i 1 minutt. Ta det opp og la det damptørke. Sett en vid trakt i glasset og fyll syltetøyet i. Fyll glasset helt og sett på lokk. Syltetøyet kan lagres i inntil 3 måneder.
Aprikosmarmelade med appelsiner
Krydret pæresyltetøy med ananas
Mandarin (klementin) marmelade
Marmelade med kvann og moreller