• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kvedemarmelade

Tilbehør / Syltetøy

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg kveder
2 kg sukker

Bruksanvisning

Vask og skjær kveder i biter. Fjern kjernehus og kjerner, men la skallet være på.

Ha frukten i en kjele og hell vann over til det dekker. La frukten småkoke i 20 minutter til den er mør. Sil vannet av og bruk det til kvedegele.

Mos frukten. Vei mosen. Bruk samme vekt sukker. Ha mosen i kjelen og kok opp. Tilsett sukker og kok videre til mosen tykner, mens du rører hele tiden. Massen er som en sprutende vulkan, så beskytt hendene og armene med hansker.

Hell marmeladen i boller og la den soltørke hvis mulig. Går ikke det kan den settes i et lunt skap.

Dette er en portugisisk marmelade som spises med sterk ost. vellagret Cheddar kommer nærmest på det norske markedet.

Tilbehør / Syltetøy


Sum Oppskrifter 74 funnet


Ananas- og rabarbrasyltetøy

Appelsinmarmelade

Aprikos- og plommesyltetøy

Aprikosmarmelade

Aprikosmarmelade med appelsiner

Aprikosmarmelade med konjakk

Banansyltetøy fra Øst-Afrika

Bitter appelsinmarmelade

Blandet syltetøy

Blåbærsyltetøy

Bringebærsyltetøy

Chiligelé

Dronningsyltetøy

Druegelé

Eplegelé

Grapefruktmarmelade

Gresskarsyltetøy

Hvitvinsgelé

Jordbær-rabarbra marmelade

Jordbærsyltetøy

Kirsebærsyltetøy

Krekling- og tyttebærgelé

Kryddergelé

Krydret pæresyltetøy med ananas

Krydret tyttebærsyltetøy

Kvede-gelé

Kvedemarmelade

Kvedesyltetøy

Mandarin (klementin) marmelade

Marmelade med kanelstang

Marmelade med kvann og moreller

Melon- og ferskensyltetøy

Melonsyltetøy

Multesyltetøy

Myntegelé av friske blad

Nypegelé

Nypemos

Plommemarmelade

Plommemarmelade

Plommesyltetøy

Rabarbrasyltetøy

Rabarbrasyltetøy med jordbær

Ripsgelé

Ripsgelé

Ripssyltetøy

Rognebær med epler

Rognebær- og eplegelé

Rognebær- og eplegelé

Rognebærgelé

Rognebærgelé med eple

Rognebærmarmelade

Rognebærmos

Rognebærmos

Rognebærsyltetøy

Rå aprikosmarmelade

Rått multesyltetøy

Rødløksmarmelade

Rørte bringebær

Rørte tyttebær

Sitrusmarmelade

Solbærgelé

Solbærsyltetøy

Sommersyltetøy

Sommersyltetøy

Soppmarmelade

Stikkelsbærchutney

Stikkelsbærgelé

Stikkelsbærsyltetøy

Stivt solbærsyltetøy

Syltetøy av plommer, pærer og epler

Syltetøyfromasj

Tyttebærsyltetøy

Tyttebærsyltetøy med epler

Urtegelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen