• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kvedesyltetøy

Tilbehør / Syltetøy

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg kveder, skrelt og renset
kokende vann
500 g sukker
3-4 faste, syrlige epler

Bruksanvisning

Skrell kvedene. Del dem i 6-8 båter. Skjær bort kjernehuset og alt som er hardt og steinete. Vei kvedene. Legg dem i en kjele og hell på så mye kokende vann at frukten er dekket. La kvedene småkoke i vannet til de begynner å bli møre. Prøv med en kakenål eller tynn strikkepinne. Ta dem opp i en sikt så de får renne godt av.

Bland sukkeret i kokevannet og rør til det koker opp. La sukkerlaken koke inn uten lokk til den blir tykk som sirup. Skum av eventuelt skum.

Legg kvedene tilbake i kjelen og la dem småkoke til de er helt møre. Fruktene må ikke koke i stykker.

Ta kvedene opp med hullsleiv og legg dem på glass eller i krukker. Hvis sukkersirupen er blitt litt tynn, kan du koke den inn noen minutter. hell den kokende over frukten. Sett på lokk med det samme, eller la syltetøyet bli kaldt og dekk krukkene med sylte- eller plastfolie.

Ønsker du friskere smak på kvedesyltetøyet, kan du blande med epler. Skrell noen faste, syrlige epler og del dem i båter. Fjern kjernehuset. Kok eplebåtene møre i sukkersirupen etter at du har tatt opp de mørkokte kvedene. Legg eplebåter og kveder vekselvis i glass eller krukker.

Kok eventuelt sukkersirupen inn før den helles kokende over.

Tilbehør / Syltetøy


Sum Oppskrifter 74 funnet


Ananas- og rabarbrasyltetøy

Appelsinmarmelade

Aprikos- og plommesyltetøy

Aprikosmarmelade

Aprikosmarmelade med appelsiner

Aprikosmarmelade med konjakk

Banansyltetøy fra Øst-Afrika

Bitter appelsinmarmelade

Blandet syltetøy

Blåbærsyltetøy

Bringebærsyltetøy

Chiligelé

Dronningsyltetøy

Druegelé

Eplegelé

Grapefruktmarmelade

Gresskarsyltetøy

Hvitvinsgelé

Jordbær-rabarbra marmelade

Jordbærsyltetøy

Kirsebærsyltetøy

Krekling- og tyttebærgelé

Kryddergelé

Krydret pæresyltetøy med ananas

Krydret tyttebærsyltetøy

Kvede-gelé

Kvedemarmelade

Kvedesyltetøy

Mandarin (klementin) marmelade

Marmelade med kanelstang

Marmelade med kvann og moreller

Melon- og ferskensyltetøy

Melonsyltetøy

Multesyltetøy

Myntegelé av friske blad

Nypegelé

Nypemos

Plommemarmelade

Plommemarmelade

Plommesyltetøy

Rabarbrasyltetøy

Rabarbrasyltetøy med jordbær

Ripsgelé

Ripsgelé

Ripssyltetøy

Rognebær med epler

Rognebær- og eplegelé

Rognebær- og eplegelé

Rognebærgelé

Rognebærgelé med eple

Rognebærmarmelade

Rognebærmos

Rognebærmos

Rognebærsyltetøy

Rå aprikosmarmelade

Rått multesyltetøy

Rødløksmarmelade

Rørte bringebær

Rørte tyttebær

Sitrusmarmelade

Solbærgelé

Solbærsyltetøy

Sommersyltetøy

Sommersyltetøy

Soppmarmelade

Stikkelsbærchutney

Stikkelsbærgelé

Stikkelsbærsyltetøy

Stivt solbærsyltetøy

Syltetøy av plommer, pærer og epler

Syltetøyfromasj

Tyttebærsyltetøy

Tyttebærsyltetøy med epler

Urtegelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen