• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kryddergelé

Tilbehør / Syltetøy

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg knapt modne, syrlige epler
4 dl vann

Til 1 liter eplesaft:
900 g sukker
1 bit hel ingefær
5 hele nelliker
1 bit hel kanel
1 ts sitronsyre

Bruksanvisning

Vask eplene. Skjær bort alle skadde og stygge deler. Skjær eplene i biter. La skallet være på. Legg eplebitene i en saftkoker eller i en vanlig kjele. Ha vannet på og damp eplene etter bruksanvisningen på saftkokeren, eller gi eplene et oppkok og la dem stå og trekke til epleskallet har forandret farge og eplebitene har svulmet opp. Eplene må ikke koke i stykker, for da blir saften ganske uklar. Tapp enten saften fra dampsafteren, eller sil eplene gjennom klede. Mål opp saften. Bland i sukker og krydder. Rør til blandingen koker opp slik at sukkeret blir oppløst. Kok geleen videre uten lokk, på middels varme i 5-20 minutter. Bland i sitronsyre mot slutten av koketiden.

Skum av alt skum og den tynne hinnen som dekker geleen. Fjern ingefær, kanelstang og kryddernellik.

Fyll geleen i varme gelékopper eller på små glass. Skru lokket på med det samme.

Passer godt ved siden av pateer eller andre kalde kjøttretter på koldtbordet.

Tilbehør / Syltetøy


Sum Oppskrifter 74 funnet


Ananas- og rabarbrasyltetøy

Appelsinmarmelade

Aprikos- og plommesyltetøy

Aprikosmarmelade

Aprikosmarmelade med appelsiner

Aprikosmarmelade med konjakk

Banansyltetøy fra Øst-Afrika

Bitter appelsinmarmelade

Blandet syltetøy

Blåbærsyltetøy

Bringebærsyltetøy

Chiligelé

Dronningsyltetøy

Druegelé

Eplegelé

Grapefruktmarmelade

Gresskarsyltetøy

Hvitvinsgelé

Jordbær-rabarbra marmelade

Jordbærsyltetøy

Kirsebærsyltetøy

Krekling- og tyttebærgelé

Kryddergelé

Krydret pæresyltetøy med ananas

Krydret tyttebærsyltetøy

Kvede-gelé

Kvedemarmelade

Kvedesyltetøy

Mandarin (klementin) marmelade

Marmelade med kanelstang

Marmelade med kvann og moreller

Melon- og ferskensyltetøy

Melonsyltetøy

Multesyltetøy

Myntegelé av friske blad

Nypegelé

Nypemos

Plommemarmelade

Plommemarmelade

Plommesyltetøy

Rabarbrasyltetøy

Rabarbrasyltetøy med jordbær

Ripsgelé

Ripsgelé

Ripssyltetøy

Rognebær med epler

Rognebær- og eplegelé

Rognebær- og eplegelé

Rognebærgelé

Rognebærgelé med eple

Rognebærmarmelade

Rognebærmos

Rognebærmos

Rognebærsyltetøy

Rå aprikosmarmelade

Rått multesyltetøy

Rødløksmarmelade

Rørte bringebær

Rørte tyttebær

Sitrusmarmelade

Solbærgelé

Solbærsyltetøy

Sommersyltetøy

Sommersyltetøy

Soppmarmelade

Stikkelsbærchutney

Stikkelsbærgelé

Stikkelsbærsyltetøy

Stivt solbærsyltetøy

Syltetøy av plommer, pærer og epler

Syltetøyfromasj

Tyttebærsyltetøy

Tyttebærsyltetøy med epler

Urtegelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen