Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 l rensede rognebær
2 dl vann
500 g sukker
Risp bærene fra klasene og fjern skadede bær. Skyll bærene godt i flere vann og la dem renne av. Plukk ut pene og jevnt store bær til syltetøyet.
Kok bær og vann i ca 10 minutter under lokk. Rør i sukker, litt om gangen, og rør til det er oppløst. Kok opp og kok syltetøyet forsiktig i ca 10 minutter. Fjern eventuelt skum.
Øs syltetøyet på rene varme glass, opp til kanten, og sett på lokk med en gang. Oppbevares kjølig.
Legg rognebærene 2-3 timer i fryseren, da blir de mindre stramme i smaken. Eller plukk bærene etter en frostnatt.
Aprikosmarmelade med appelsiner
Krydret pæresyltetøy med ananas
Mandarin (klementin) marmelade
Marmelade med kvann og moreller