• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Nypemos

Tilbehør / Syltetøy

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg nyper
3 dl vann

Til 1 kg moste nyper:
300 g sukker
1/4 ts sitronsyre eller 1 ss sitronsaft

Bruksanvisning

Skyll nypene og fjern stilk og blomst. Ha nyper og vann i en kjele og kok dem møre under lokk i ca 1 time.

Gni nypene i små porsjoner gjennom en sikt med en treskje. Øs på litt kokende vann hvis det er vanskelig å få nypekjøttet gnidd igjennom. Steinene skal ligge igjen i sikten. Fjern dem før du moser en ny omgang.

Kok eventuelt opp steiner og skall med 1-2 dl vann, og mos dette om igjen. En del av de små hårene på innsiden av nypene vil alltid bli med i mosen.

Mål opp mosen og ha den i en kjele sammen med sukker og sitronsyre eller sitronsaft. Rør til det koker opp og la mosen koke et par minutter. Pass på at mosen ikke svir i bunnen. Fyll den kokende varme mosen på rene, varme glass, helt opp. Skru på lokket med det samme.

Du kan også fylle mosen i fryseemballsaje og fryse mosen når den har blitt kald.

Tilbehør / Syltetøy


Sum Oppskrifter 74 funnet


Ananas- og rabarbrasyltetøy

Appelsinmarmelade

Aprikos- og plommesyltetøy

Aprikosmarmelade

Aprikosmarmelade med appelsiner

Aprikosmarmelade med konjakk

Banansyltetøy fra Øst-Afrika

Bitter appelsinmarmelade

Blandet syltetøy

Blåbærsyltetøy

Bringebærsyltetøy

Chiligelé

Dronningsyltetøy

Druegelé

Eplegelé

Grapefruktmarmelade

Gresskarsyltetøy

Hvitvinsgelé

Jordbær-rabarbra marmelade

Jordbærsyltetøy

Kirsebærsyltetøy

Krekling- og tyttebærgelé

Kryddergelé

Krydret pæresyltetøy med ananas

Krydret tyttebærsyltetøy

Kvede-gelé

Kvedemarmelade

Kvedesyltetøy

Mandarin (klementin) marmelade

Marmelade med kanelstang

Marmelade med kvann og moreller

Melon- og ferskensyltetøy

Melonsyltetøy

Multesyltetøy

Myntegelé av friske blad

Nypegelé

Nypemos

Plommemarmelade

Plommemarmelade

Plommesyltetøy

Rabarbrasyltetøy

Rabarbrasyltetøy med jordbær

Ripsgelé

Ripsgelé

Ripssyltetøy

Rognebær med epler

Rognebær- og eplegelé

Rognebær- og eplegelé

Rognebærgelé

Rognebærgelé med eple

Rognebærmarmelade

Rognebærmos

Rognebærmos

Rognebærsyltetøy

Rå aprikosmarmelade

Rått multesyltetøy

Rødløksmarmelade

Rørte bringebær

Rørte tyttebær

Sitrusmarmelade

Solbærgelé

Solbærsyltetøy

Sommersyltetøy

Sommersyltetøy

Soppmarmelade

Stikkelsbærchutney

Stikkelsbærgelé

Stikkelsbærsyltetøy

Stivt solbærsyltetøy

Syltetøy av plommer, pærer og epler

Syltetøyfromasj

Tyttebærsyltetøy

Tyttebærsyltetøy med epler

Urtegelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen