Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g rå poteter
2 kokte kalde poteter
1 1/2 - 2 dl byggmel
1/2 dl hvetemel
100 g saltet flesk eller bacon
smør
salt
geitost
Skrell potetene og riv dem fint. Mos de kokte potetene, bland dem med de øvrige ingrediensene og tilsett 1 ts salt. Skjær flesket/baconet i små terninger. Potetdeigen formes til runde boller på størrelse med en stor potet. Lag en grop i hver klubb og legg en flesketerning inni. Form den igjen til den blir glatt og fin.
Kok opp rikelig med vann og ha i 2 ts salt pr. liter vann. Legg klubben i det kokende vannet, og senk samtidig varmen. La dem småtrekke til de flyter opp, og deretter ytterligere 15-20 minutter.
Serveres med smeltet smør og geitost.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)