Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g skrellede, rå poteter
200 g kokte poteter
1 1/2 dl byggmel
1/2 dl hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
ost
sirup
3-4 liter kraft (buljong)
DUPPE:
1/2 liter fløtemelk
100 g brunost
2 ts sukker
2 ss hvetemel
Denne Snåsaklubben ble kaldt isterklubb, fordi man la en bit ister (et stykke musost og litt sirup) inn i klubben før den ble kokt i god kjøttkraft. Når man skar i klubben var det så fettet sprutet opp.
Rasp de rå potetene, og mos de kokte potetene. Bland i mel og salt til røren er så fast at den kan formes til en klubb med hendene. Stikk inn ister, ost og sirup. Form bollen godt om innholdet. Klubben skal være så fast at den beholder formen under kokingen. Småkok klubben i kraften minst 30 minutter.
Lag duppen ved å røre melet ut i litt av melken, osten og sukkeret. En liten klatt godt smør gjør også godt. Kok det hele opp til det blir en jevn fin saus. Stek flesket.
Server rykende varm klubb med flesk og duppe til.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)