Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg halve byggryn
3 liter melk
1/2 pk rosiner
3 dl sirup
100-150 g sukker
2 ts kaanel
2 ts nellik
2 ts allehånde
hvetemel
byggmel til røren
Kvitpøls ble ofte brukt juledagsmorgen og ble servert sammen med smør på krinalems. Pølsa kan fryses og varmes opp i vann. Den kan også skjæres opp og stekes i fett.
Bløt gryna i melken ca 1 døgn. ha resten av ingrediensene i melke- og grynblandingen. Fyll blandingen i poser av pergamentpapir og kok i ca 2 timer.
Kilde: Trøndermat.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)