Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg poteter
2 store løk
smør eller margarin
1 1/2 ts salt
1/4 ts pepper
4 dl reven ost
1 bunt persille
1 ts timian
2 dl fløte
Skjær rå poteter i tynne skiver og løken i ringer. Smør en ildfast form ekstra godt. Legg poteter og løk lagvis i formen med salt, ost og krydder mellom lagene. Legg poteter i bunnen og på toppen. Hell melken over og stek ved 225 C i ca 45 minutter eller til potetene er myke og gratengen har fått en fin brunfarge.
Gratengen kan serveres som hovedrett med råkost eller en salat ved siden av, men den smaker også godt til spekemat eller pølser.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)