Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g rå potet
250 g kokt potet
1 1/2 - 2 dl byggmel
2-3 ss hvetemel eller sammalt hvete
1 ts salt
lettsaltet kraft eller 3 l vann og 3 ts salt
Potetball har mange navn, så som kumpe, kumle, raspeball eller potetklubb. I Romsdal kalles det potetball, og her er en av oppskriftene på denne populære retten.
Riv de rå potetene og mal de kokte. Bland alt sammen med mel og salt.
Fukt hendene og form runde, passe store baller som kokes i kraft.
Potetballene kan bylles med bacon, mør eller en kjøttbit, som legges midt i ballen.
Server dem rykende varme med baconfett, kålrabi, lettsaltet kjøtt, og potet for de som ønsker det.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)