• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Farsert kalkunbryst i fløtesaus med sherry

Fugl / Kalkun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg kalkunbryst FARSE: 1 kg hakket svinekjøtt 8 skiver loff uten skorpe kremfløte, ca 1 dl 500 g sjampinjong 2 dl terninger av rød paprika smør eller margarin 1 ss knust estragon 2 dl hakket persille salt nykvernet pepper kjøttnåler smør eller margarin til bruning og steking SAUS: 1 liter hønsebuljong 1 liter fløte 4 dl tørr sherry 4-6 ss maisennamel sukkerkulør salt nykvernet pepper evt mer sherry

Bruksanvisning

Legg loffskivene i bløt i fløte. Rens og hakk sjampinjongene, surr dem i 4 ss smør. Krydre med salt og pepper. Rør sammen alle ingrediensene til farsen. Smak til med krydder. Bruk en lang, skarp og smidig kniv til å lage en lang, dyp lomme i kalkunkjøttet. Del eventuelt kjøttet i flere stykker som passer til å skjære lommer i. Fyll farsen i lommene. Lukk åpningene med kjøttnåler. Sett ovnen på 180 C. Brun kalkunbrystkjøttet godt på alle sider i rikelig med smør. Bruk en stor stekegryte eller stekepanne. Legg det deretter over i en langpanne. Dryss med salt og nykvernet pepper. Sett kjøttet i ovnen i 40-50 minutter, ca 30 minutter hvis det er mindre stykker. Drypp jevnlig med rikelig smør under stekingen. Ta kjøttet ut av ovnen. Pakk det i dobbel folie og et par tykke frottéhåndklær og la det stå i minst 30 minutter før det skjæres i tynne skiver og serveres. Kok ut pannen eller gryten og langpannen med buljong (varm opp). Hell sjyen i en stor gryte sammen med fløten og la det hele koke inn. Tilsett sherry og la det hele koke inn i ytterligere 5-6 minutter. Jevn sausen lett med maisenna. Tilsett et par dråper sukkerkulør. Smak til med salt og nykvernet pepper. Tilsett eventuelt litt mer sherry før servering.

Fugl / Kalkun


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinglasert kalkun

Appelsinglaserte kalkunlår med appelsinsaus

Farsert kalkun

Farsert kalkunbryst i fløtesaus med sherry

Fersk kalkunfilèt med eplesaus og frukt

Giblet gravy (kalkunsaus)

Grillet kalkun

Grillet kalkunbryst med pølser

Grillet kalkunsnitsel med salvie

Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssaus

Helstekt kalkun med valnøttstuffing og fløtesaus

Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampende neper

Honningglasert og urtefylt kalkun

Hvitløksspekket kalkunlår

Innbakt kalkunbryst

Julekalkun med sviske- og eplefyll

Kalkun med maisbrødfyll

Kalkun med sopp

Kalkun og pasta med urtesaus

Kalkun og sukkererter i wok

Kalkun-kabaret

Kalkunboller

Kalkunburgere med taco-smak

Kalkunfilet med mynte og couscous

Kalkunfilet med rosenkål

Kalkunpasta

Kalkunragu

Kalkunruller i sur-søt saus

Kalkunsalat

Kalkunsalat fra Virginia

Kalkunsaus

Kalkuntaco

Marinert kalkunmedaljong

Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips

Mole Poblano De Guajolote

Røkt og gratinert kalkunbryst

Satay kalkunburgere

Sauternesaus til kalkun

Sprengt kalkun

Stekt kalkun

Stekt kalkun med kastanjer

Tequila kalkun

Thanksgivingkalkun

Urtestekt kalkun

Urtestekt kalkunfilet på julevis

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen