• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kalkun med maisbrødfyll

Fugl / Kalkun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

MAISBRØDET: 100 g hvetemel 100 g funt maismel 1 ts bakepulver 1 ss sukker ½ ts salt 1 dl rømme 1 dl melk 4 ss olje 1 egg KALKUNEN: 1 løk 2 selleristilker 75 g smør 200 g medisterfarse 1 bunt persille 4 kvister frisk timian, evt 2 ts tørket 3 kvister frisk salvie, evt 1 ts tørket 1 ts salt ¼ ts nykvernet pepper 2 dl hønsebuljong 1 ovnsklar kalkun på ca 3 ½ kg 4 ss klaret smør SAUS: 4 dl hønsebuljong 2 ss smør 2 ss hvetemel evt litt kremfløte

Bruksanvisning

Bak brødet en dag eller to før kalkunen skal spises. Forvarm stekeovnen til 200 C. Pensle en 18 cm stor firkantet form eller brødform godt med olje. Bland alle tørre og våte ingredienser godt hver for seg. Arbeid deigen raskt sammen og ha den i formen. Stek brødet på nederste rille i 25 min. Samme dag som kalkunen skal spises, renser du løken og hakker den fint. Skyll sellerien og hakk den fint. Varm smøret i en stekepanne til det skummer og fres løk og selleri på middels varme i ca 5 min. Tilsett medisterfarsen og stek den i 3-4 min mens du rører hele tiden. Skyll friske urter om nødvendig. Plukk av bladene og hakk dem fint. Bland urtene med medisterfarsen. Tilsett salt og pepper. Skjær maisbrødet i 3 cm store terninger og bland dem med medisteren, litt om gangen, sammen med buljongen. Blandingen skal være fuktig, men ikke for våt. Det er ikke sikkert at du trenger å bruke alt maisbrødet. Skyll kalkunen inni og utenpå under rennende kaldt vann. Tørk den godt med kjøkkenpapir. Gni kalkunen inni og utenpå med salt og pepper. Fyll den med medisterblandingen. Sy igjen åpningene med bomullstråd, eller bruk fuglenåler. Bind opp kalkunen – brett vingene innunder ryggen og bind dem fast, og bind lårene sammen – da holder fuglen fasongen bedre og blir jevnt stekt. Forvarm stekeovnen til 175 C. Varm det klarede smøret i en stor stekegryte på en plate på komfyren. Brun kalkunen på alle sider på sterk varme. Når den er ferdig brunet, legges den med brystsiden ned i langpannen og settes på nederste rille i stekeovnen. Stek kalkunen i minst 2 timer. Snu og øs den ofte med stekesjyen. Sjekk om den er stekt ved å stikke en spiss kniv inn i den tykkeste delen av låret. Kjøttsaften skal være helt klar, ikke rosa, når fuglen er ferdig stekt. Legg kalkunen over på et ildfast fat. Skru av stekeovnen og sett kalkunen tilbake i ovnen så den holder seg varm mens du lager sausen. Skum først alt fettet av stekesjyen med en skje. Hell buljongen i stekegryten og skrap godt i bunnen av den så du får med alt. Ha sjyen over i en kasserolle og kok den opp. Mos sammen smør og mel med en gaffel. Ha blandingen i den kokende sjyen, litt om gangen, mens du visper. La sausen koke til den tykner. Smak evt til med mer krydder. Sil sausen om nødvendig og rør evt inn litt kremfløte like før servering.

Fugl / Kalkun


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinglasert kalkun

Appelsinglaserte kalkunlår med appelsinsaus

Farsert kalkun

Farsert kalkunbryst i fløtesaus med sherry

Fersk kalkunfilèt med eplesaus og frukt

Giblet gravy (kalkunsaus)

Grillet kalkun

Grillet kalkunbryst med pølser

Grillet kalkunsnitsel med salvie

Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssaus

Helstekt kalkun med valnøttstuffing og fløtesaus

Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampende neper

Honningglasert og urtefylt kalkun

Hvitløksspekket kalkunlår

Innbakt kalkunbryst

Julekalkun med sviske- og eplefyll

Kalkun med maisbrødfyll

Kalkun med sopp

Kalkun og pasta med urtesaus

Kalkun og sukkererter i wok

Kalkun-kabaret

Kalkunboller

Kalkunburgere med taco-smak

Kalkunfilet med mynte og couscous

Kalkunfilet med rosenkål

Kalkunpasta

Kalkunragu

Kalkunruller i sur-søt saus

Kalkunsalat

Kalkunsalat fra Virginia

Kalkunsaus

Kalkuntaco

Marinert kalkunmedaljong

Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips

Mole Poblano De Guajolote

Røkt og gratinert kalkunbryst

Satay kalkunburgere

Sauternesaus til kalkun

Sprengt kalkun

Stekt kalkun

Stekt kalkun med kastanjer

Tequila kalkun

Thanksgivingkalkun

Urtestekt kalkun

Urtestekt kalkunfilet på julevis

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen