• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kalkun med sopp

Fugl / Kalkun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 liten kalkun, 2-2 1/2 kg
1 ts salt
1 ts pepper
sitronsaft
100 g bacon
2 løk
kalkunlever
1 ss klippet persille
2 ss smør

Grønnsaker:
500 g sopp
1 grønn paprika
3-4 stilker selleri
2 ss smør
salt
pepper
1 dl fløte

Bruksanvisning

Tin dypfryst kalkun, ca 1 døgn i romtemperatur. Kok kraft på hals, krås, vingespisser og hjerte.

Hakk leveren og bland den med hakket bacon, hakket løk og persille. Fyll dette i fuglen etter at den er drysset med salt og pepper innvendig.

Gni fuglen utvendig med salt, pepper og sitron. Pensle den med smeltet smør.

Legg kalkunen så på rist med ryggen opp. Sett langpannen under. Stek den ca 30 minutter, snu den så med brystet opp og stek ferdig. Total steketid ved 175 C er 1 1/2 - 2 timer. Stikk en nål i låret for å kjenne om kjøttet er mørt.

Kok langpannen ut med kraft. Jevn eventuelt sjyen med hvetemel, og smak til.

Lag grønnsakblanding mens kalkunen steker. Rens og skjær grønnsakene i skiver. Fres dem lett i smør og la dem surre møre. Smak til med salt og pepper, samt fløte.

Server kalkunen på varmt fat med grønnsakstuingen rundt. Saus og poteter serveres til denne italienske retten.

Fugl / Kalkun


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinglasert kalkun

Appelsinglaserte kalkunlår med appelsinsaus

Farsert kalkun

Farsert kalkunbryst i fløtesaus med sherry

Fersk kalkunfilèt med eplesaus og frukt

Giblet gravy (kalkunsaus)

Grillet kalkun

Grillet kalkunbryst med pølser

Grillet kalkunsnitsel med salvie

Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssaus

Helstekt kalkun med valnøttstuffing og fløtesaus

Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampende neper

Honningglasert og urtefylt kalkun

Hvitløksspekket kalkunlår

Innbakt kalkunbryst

Julekalkun med sviske- og eplefyll

Kalkun med maisbrødfyll

Kalkun med sopp

Kalkun og pasta med urtesaus

Kalkun og sukkererter i wok

Kalkun-kabaret

Kalkunboller

Kalkunburgere med taco-smak

Kalkunfilet med mynte og couscous

Kalkunfilet med rosenkål

Kalkunpasta

Kalkunragu

Kalkunruller i sur-søt saus

Kalkunsalat

Kalkunsalat fra Virginia

Kalkunsaus

Kalkuntaco

Marinert kalkunmedaljong

Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips

Mole Poblano De Guajolote

Røkt og gratinert kalkunbryst

Satay kalkunburgere

Sauternesaus til kalkun

Sprengt kalkun

Stekt kalkun

Stekt kalkun med kastanjer

Tequila kalkun

Thanksgivingkalkun

Urtestekt kalkun

Urtestekt kalkunfilet på julevis

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen