• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sprengt kalkun

Fugl / Kalkun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kalkun, 4-5 kg
2 liter vann
1 ½ dl salt
½ dl farin
KOKING:
Vann
10-12 hvite pepperkorn
2 laurbærblad
2 løk

Bruksanvisning

Sprengt eller lettsaltet kalkun legges i lake før koking. Uttrykket sprenge kommer av dansk ”sprænge”, som betyr salte. Bruk 3 porsjoner lake til kalkun.

Tin, rens og skyll kalkunen.

Bland kaldt vann, salt og sukker i et kar som passer til størrelsen på kalkunen. Bruk ikke aluminium. Legg ned kalkunen og pass på at den dekkes av laken. Dekk til karet og la det stå kjølig i 3 døgn.

Ta opp kalkunen og skyll den. Bind sammen lårbena. Legg den med brystsiden opp i et kokekar. Hell på kaldt vann til det står over fuglen. Kok opp og skum av. Legg i krydder og skrelt løk i båter. Kok under lokk på svak varme til fuglen er ferdig ca 1 ½ - 2 timer. Prøv med en prøvenål eller strikkepinne om lårkjøttet kjennes mørt.

Sett kokekaret på et kaldt sted og la fuglen bli kald i kraften. Ta opp kalkunen. Legg den i en stor plastpose hvis den ikke skal brukes med en gang. Kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 døgn.

Skjær først av lår og vinger. Skjær deretter av brystkjøttet, tett inntil benet. Ta eventuelt av skinnet. Skjær kjøttet i pene skiver.

Fugl / Kalkun


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinglasert kalkun

Appelsinglaserte kalkunlår med appelsinsaus

Farsert kalkun

Farsert kalkunbryst i fløtesaus med sherry

Fersk kalkunfilèt med eplesaus og frukt

Giblet gravy (kalkunsaus)

Grillet kalkun

Grillet kalkunbryst med pølser

Grillet kalkunsnitsel med salvie

Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssaus

Helstekt kalkun med valnøttstuffing og fløtesaus

Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampende neper

Honningglasert og urtefylt kalkun

Hvitløksspekket kalkunlår

Innbakt kalkunbryst

Julekalkun med sviske- og eplefyll

Kalkun med maisbrødfyll

Kalkun med sopp

Kalkun og pasta med urtesaus

Kalkun og sukkererter i wok

Kalkun-kabaret

Kalkunboller

Kalkunburgere med taco-smak

Kalkunfilet med mynte og couscous

Kalkunfilet med rosenkål

Kalkunpasta

Kalkunragu

Kalkunruller i sur-søt saus

Kalkunsalat

Kalkunsalat fra Virginia

Kalkunsaus

Kalkuntaco

Marinert kalkunmedaljong

Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips

Mole Poblano De Guajolote

Røkt og gratinert kalkunbryst

Satay kalkunburgere

Sauternesaus til kalkun

Sprengt kalkun

Stekt kalkun

Stekt kalkun med kastanjer

Tequila kalkun

Thanksgivingkalkun

Urtestekt kalkun

Urtestekt kalkunfilet på julevis

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen