• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kalkun og sukkererter i wok

Fugl / Kalkun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 ss sesamolje
6 ss sitronsaft
1 hvitløkfedd, presset
1 cm fersk ingefær, skrelt og revet
1 ts klar honning
450 g kalkunfilet, skåret i strimler
125 g sukkererter, renset
2 ss jordnøttolje
50 g cashewnøtter
6 vårløk, skåret i strimler
1 boks vannkastanjer (225 g), skåret i tynne skiver
salt
safranris til servering

Bruksanvisning

Bland sesamolje, sitronsaft, hvitløk, ingefær og honning i en lav form (ikke av metall). Tilsett kalkun og bland godt. La kalkunen marinere tildekket 3-4 timer og rør om iblant.

Forvell sukkerertene 1 minutt i kokende, saltet vann. La dem renne av og skyll dem under rennende kaldt vann.

Hell marinaden av kalkunen og spar den. Varm jordnøttoljeen i en wok eller stor stekepanne. Ha i cashewnøttene og fres dem gyllenbrune i 1-2 minutter. Ta opp nøttene med hullsleiv og sett dem til side.

Ha kalkunstrimlene i woken og fres dem under omrøring i 3-4 minutter til de er gyllenbrune på alle sider. Tilsett vårløk, sukkererter og vannkastanjer og hell i marinaden. La det koke noen minutter til kalkunen er gjennomkokt og sausen er boblende varm.

Ha nøttene tilbake i woken og rør dem inn. Legg retten på et varmt serveringsfat og server straks med safranris.

Fugl / Kalkun


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinglasert kalkun

Appelsinglaserte kalkunlår med appelsinsaus

Farsert kalkun

Farsert kalkunbryst i fløtesaus med sherry

Fersk kalkunfilèt med eplesaus og frukt

Giblet gravy (kalkunsaus)

Grillet kalkun

Grillet kalkunbryst med pølser

Grillet kalkunsnitsel med salvie

Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssaus

Helstekt kalkun med valnøttstuffing og fløtesaus

Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampende neper

Honningglasert og urtefylt kalkun

Hvitløksspekket kalkunlår

Innbakt kalkunbryst

Julekalkun med sviske- og eplefyll

Kalkun med maisbrødfyll

Kalkun med sopp

Kalkun og pasta med urtesaus

Kalkun og sukkererter i wok

Kalkun-kabaret

Kalkunboller

Kalkunburgere med taco-smak

Kalkunfilet med mynte og couscous

Kalkunfilet med rosenkål

Kalkunpasta

Kalkunragu

Kalkunruller i sur-søt saus

Kalkunsalat

Kalkunsalat fra Virginia

Kalkunsaus

Kalkuntaco

Marinert kalkunmedaljong

Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips

Mole Poblano De Guajolote

Røkt og gratinert kalkunbryst

Satay kalkunburgere

Sauternesaus til kalkun

Sprengt kalkun

Stekt kalkun

Stekt kalkun med kastanjer

Tequila kalkun

Thanksgivingkalkun

Urtestekt kalkun

Urtestekt kalkunfilet på julevis

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen