• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Mole Poblano De Guajolote

Fugl / Kalkun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

3,5 kg kalkun
1 hakket løk
1 hakket hvitløkfedd
6 ss maisolje
frisk koriander til pynt
2 ss ristede sesamfrø til pynt
Saus:
6 tørkede ancho-chili, uten frø og hakket
4 tørkede pasilla-chili, uten frø og hakket
4 tørkede mulato-chili, uten frø og hakket
2 hakkede løk
2 hakkede hvitløkfedd
450 g tomater, flåes og hakkes
1 daggammel tortilla, rives i biter
50 g rosiner
100 g malte mandler
3 ss malte sesamfrø
½ ts malte korianderfrø
1 ts malte kanel
½ ts malt anis
¼ ts malt svart pepper
4 ss maisolje
40 g usøtet sjokolade
1 ss sukker
salt
nykvernet pepper

Bruksanvisning

Skjær kalkunen i serveringsstykker. Legg dem i en gryte som er stopr nok til at de får plass i ett lag. Tilsett løk og hvitløk og vann til det dekker kalkunen. Ha i salt, kok opp, sett på lokk og la det putre ca 1 time eller til kjøttet er mørt.

I mellomtiden har du ancho-, pasilla- og mulato-chilien i en tørr stekepanne og rister dem over svak varme noen minutter. Rist ofte på stekepannen. Ta bort stilkene og rist ut frøene. Riv belgene i biter og legg dem i en liten bolle. Tilsett så mye vann at de akkurat dekkes, og la dem ligge i bløt i 30 minutter til de er myke. Snu dem av og til.

Tørk kalkunbitene med kjøkkenpapir. Ta vare på kokekraften. Varm olje i en stor stekepanne og stek kalkunen til den er lysebrun over det hele. Ta ut kjøttet og ta vare på oljen.

Ha chiliene og bløtevannet i en hurtigmikser. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tortilla, rosiner, malte mandler og krydderet. Kjør til en mos, litt av gangen hvis det er lettere.

Ha resten av oljen i det som er igjen i stekepannen. Varm opp og tilsett chili- og krydderblandingen. Kok under omrøring i 5 minutter.

Ha blandingen over i kjelen du kokte kalkunen i. Rør inn 5 dl av kalkunkraften (fyll opp med vann hvis det ikke er nok). Hakk sjokoladen og ha den i, og smak til med salt og pepper. La syde på svak varme til sjokoladen er smeltet. Rør inn sukkeret. Ha i kalkunen og mer kraft om nødvendig. Sett lokk på kjelen og la det småkoke i 30 minutter. Pynt med koriander og sesamfrø og server.

Fugl / Kalkun


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinglasert kalkun

Appelsinglaserte kalkunlår med appelsinsaus

Farsert kalkun

Farsert kalkunbryst i fløtesaus med sherry

Fersk kalkunfilèt med eplesaus og frukt

Giblet gravy (kalkunsaus)

Grillet kalkun

Grillet kalkunbryst med pølser

Grillet kalkunsnitsel med salvie

Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssaus

Helstekt kalkun med valnøttstuffing og fløtesaus

Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampende neper

Honningglasert og urtefylt kalkun

Hvitløksspekket kalkunlår

Innbakt kalkunbryst

Julekalkun med sviske- og eplefyll

Kalkun med maisbrødfyll

Kalkun med sopp

Kalkun og pasta med urtesaus

Kalkun og sukkererter i wok

Kalkun-kabaret

Kalkunboller

Kalkunburgere med taco-smak

Kalkunfilet med mynte og couscous

Kalkunfilet med rosenkål

Kalkunpasta

Kalkunragu

Kalkunruller i sur-søt saus

Kalkunsalat

Kalkunsalat fra Virginia

Kalkunsaus

Kalkuntaco

Marinert kalkunmedaljong

Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips

Mole Poblano De Guajolote

Røkt og gratinert kalkunbryst

Satay kalkunburgere

Sauternesaus til kalkun

Sprengt kalkun

Stekt kalkun

Stekt kalkun med kastanjer

Tequila kalkun

Thanksgivingkalkun

Urtestekt kalkun

Urtestekt kalkunfilet på julevis

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen