• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Thanksgivingkalkun

Fugl / Kalkun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

ca 500 g kalkun pr. person
smør til pensling
salt
pepper

Til pensling:
2 1/4 dl aprikosnektar eller lake
hermetiske aprikoser
2 1/4 dl hermetiske aprikoser i biter
2 ss hakket frisk ingefær
1 ss honning

Bruksanvisning

Ta ut innmatposen og kok kraft til bruk i sausen. Brun innmaten i smør og hell på kaldt vann slik at det dekker. La det trekke i 1-2 timer.

Stek kalkunen ved 160 C 30 minutter pr. kg pluss 30 minutter når kalkunen er fylt. Etter ca 30 minutters steking helles 5 dl varmt vann tilsatt 1 ts hønsebuljong i langpannen. Øs med sjyen over kalkunen flere ganger.

Ha alle ingrediensene til sausen for pensling i en liten kjele og kok opp. La det syde til det er kokt inn til halvparten, ca 15 minutter. Sil fra saften. Pensle sausen over kalkunen den siste halve timen av steketiden.

La kalkunen "hvile" ca 15-20 minutter før den skjæres opp.

Pynt fatet med steinfrie druer, kumquats, gresskar, nøtter, aprikoser, squashblomster og bladgrønt.

Server kalkunen med søtpoteter, bakt potetmos, sauser og et fat med lettkokte aspargesbønner, sukkererter og røde bønner. Dryss over ristede mandelflak.

Fugl / Kalkun


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinglasert kalkun

Appelsinglaserte kalkunlår med appelsinsaus

Farsert kalkun

Farsert kalkunbryst i fløtesaus med sherry

Fersk kalkunfilèt med eplesaus og frukt

Giblet gravy (kalkunsaus)

Grillet kalkun

Grillet kalkunbryst med pølser

Grillet kalkunsnitsel med salvie

Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssaus

Helstekt kalkun med valnøttstuffing og fløtesaus

Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampende neper

Honningglasert og urtefylt kalkun

Hvitløksspekket kalkunlår

Innbakt kalkunbryst

Julekalkun med sviske- og eplefyll

Kalkun med maisbrødfyll

Kalkun med sopp

Kalkun og pasta med urtesaus

Kalkun og sukkererter i wok

Kalkun-kabaret

Kalkunboller

Kalkunburgere med taco-smak

Kalkunfilet med mynte og couscous

Kalkunfilet med rosenkål

Kalkunpasta

Kalkunragu

Kalkunruller i sur-søt saus

Kalkunsalat

Kalkunsalat fra Virginia

Kalkunsaus

Kalkuntaco

Marinert kalkunmedaljong

Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips

Mole Poblano De Guajolote

Røkt og gratinert kalkunbryst

Satay kalkunburgere

Sauternesaus til kalkun

Sprengt kalkun

Stekt kalkun

Stekt kalkun med kastanjer

Tequila kalkun

Thanksgivingkalkun

Urtestekt kalkun

Urtestekt kalkunfilet på julevis

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen