• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Innbakt rypebryst med innmat

Fugl / Rype

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

8 brystfileter fra flådde ryper
krås, hjerte, lever og lår fra de samme rypene
4 plater butterdeig
2 ss créme fraîche
salt
pepper
smør
2 egg
2 cl madeira

Bruksanvisning

Start med å renskjære kjøttet fra lårene. Fjern alle sener. Del kråsen i to og fjern den innvendige hinnen. Finhakk alt sammen, fres det godt i smør og krydre med salt og pepper.

Tilsett créme fraîche og kok til en tykk masse. Tilsett madeira.

Krydre brystfiletene og brun dem raskt i en panne. Avkjøles.

Kjevle ut butterdeigen så tynt som mulig. Del den i to.

Skill eggene og pensle butterdeigskivene med eggehvite. Fordel halvparten av innmatstuingen på de penslede butterdeigskivene slik at halve skiva er fri, og legg et brunet rypebryst oppå det. Fordel resten av stuingen over brystene og brett den frie delen av skiva over.

Klem sammen kantene med en gaffel og skjær vekk overflødig deig.

Pensle det hele med eggeplommer, og lag et rutemønster med gaffeltinner på toppen som dekorasjon.

Stek de innpakkede brystene i varm stekeovn ved 225 C i 10 minutter.

Server det hele med en god soppstuing, rognebærgelé og hjemmelaget potetmos.

Fugl / Rype


Sum Oppskrifter 45 funnet


Behandling av felt fugl

Dampkokt fjellrype med rømmesaus

Dampkokt rype med kreklingsyltetøy

Gammeldagse ryper i fløtesaus

Gravet rypebryst

Grillet rypetartar

Grunnsaus til fuglevilt

Helstekt rype med rømmesaus og bacon

Innbakt rypebryst med innmat

Konjakkmarinerte rypebryst

Kraft av rype og skogsfugl

Kremet rypesuppe med skogsopp

Lirype i soppsuppe

Mousse av ryper

Oves rypebryst

Posteifylte ryper

Ribbet og helstekt lirype

Rosastekt rypebryst i portvinssaus

Rosastekt rypebryst med sjysaus

Rosastekt rypebryst med soppsaus

Rype med trekt pære

Rype og jerpe med viltsjy og safrangrønnsaker

Rypebiff med fyldig kryddersaus

Rypebryst

Rypebryst med champignon

Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker

Rypebryst med rypepostei og kreklingsaus

Rypebuljong

Rypefrikassé

Ryper

Ryper i fløtesaus

Ryper i gryte

Ryper med kantareller

Ryper på grønn seng

Rypesauté med epler og eplesider

Rypesufflé

Rypesuppe

Rypetartar

Salat med rypebryst

Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet

Stekt rype

Stekt rype i fløtesaus

Stekt rype med appelsinsalat

Stekt rypebryst

Timianstekte ryper

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen