• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rosastekt rypebryst med soppsaus

Fugl / Rype

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

6 ryper
3 ss hvetemel
salt
hvit pepper
smør til bruning
3 dl vilt- eller rypekraft
3 dl kremfløte
200 g skogsopp eller sjampinjong
3 ss rips- eller rognebærgelé

Bruksanvisning

Brekk rypene i to, slik at bryst og lår skilles. Skjær forsiktig fra brystfiletene. Skroget og lårene tas vare på til kraft eller andre tilberedninger.

vend brystfiletene i en blanding av hvetemel, salt og hvit pepper.

Kutt soppen i skiver eller båter og brun den pent.

Etterstek brystfiletene i stekeovn på 120 C i 8-10 minutter.

Imens kokes fløte og rømme sammen med kraft til sausen tykner litt. Ønsker du en litt tykkere saus, kan den jevnes med litt maisenna utrørt i kaldt vann. Når sausen er passe tykk, tilsettes soppen, og det hele smakes til med salt, pepper og rips- eller rognebærgelé.

La brystfiletene hvile noen minutter før du deler dem på skrå med en skarp kniv.

Server med kokte mandelpoteter, soppsaus og grønnsaker. Rosenkål, broccoli eller forsiktig kokte rotgrønnsaker passer godt til.

Fugl / Rype


Sum Oppskrifter 45 funnet


Behandling av felt fugl

Dampkokt fjellrype med rømmesaus

Dampkokt rype med kreklingsyltetøy

Gammeldagse ryper i fløtesaus

Gravet rypebryst

Grillet rypetartar

Grunnsaus til fuglevilt

Helstekt rype med rømmesaus og bacon

Innbakt rypebryst med innmat

Konjakkmarinerte rypebryst

Kraft av rype og skogsfugl

Kremet rypesuppe med skogsopp

Lirype i soppsuppe

Mousse av ryper

Oves rypebryst

Posteifylte ryper

Ribbet og helstekt lirype

Rosastekt rypebryst i portvinssaus

Rosastekt rypebryst med sjysaus

Rosastekt rypebryst med soppsaus

Rype med trekt pære

Rype og jerpe med viltsjy og safrangrønnsaker

Rypebiff med fyldig kryddersaus

Rypebryst

Rypebryst med champignon

Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker

Rypebryst med rypepostei og kreklingsaus

Rypebuljong

Rypefrikassé

Ryper

Ryper i fløtesaus

Ryper i gryte

Ryper med kantareller

Ryper på grønn seng

Rypesauté med epler og eplesider

Rypesufflé

Rypesuppe

Rypetartar

Salat med rypebryst

Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet

Stekt rype

Stekt rype i fløtesaus

Stekt rype med appelsinsalat

Stekt rypebryst

Timianstekte ryper

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen