• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet

Fugl / Rype

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 rypebrystfileter
litt forskjellig salat
6 nypoteter
1/2 dl hvitvinseddik
1/2 dl olivenolje
1/2 dl presset appelsinsaft
8 store sjampinjonger
1/2 ts rosmarin
en liten kvast gressløk
salt
nykvernet pepper

Marinade:
3 ss soyasaus
1 ss hvitvinseddik
1 ss knuste einebær
1 dl soyaolje
1 ss finhakket løk
1 laurbærblad

Bruksanvisning

Bland marinaden og ha den i en dyp tallerken sammen med brystfiletene. La dem ligge i marinaden 4-6 timer. Snu litt på dem underveis, slik at alle blir likt marinert.

Kok nypotetene med skallet på. Hold dem lunkne til servering.

Ta brystfiletene opp av marinaden uten å tørke dem. Røyk dem i en egnet røykeovn, ABU-røk eller liknende i 10-12 minutter.

Del soppen i båter og rist den i panne med litt salt, pepper og rosmarin.

Riv salaten og fordel den på fire tallerkener. Skrell potetene, del dem i skiver og fordel dem over salaten sammen med ristet sopp.

Kutt brystfiletene i pene skiver og legg dem på toppen. Bland olivenolje, hvitvinseddik og appelsinsaft og hell det forsiktig over som dressing.

Pynt på toppen med frisk gressløk.

Fugl / Rype


Sum Oppskrifter 45 funnet


Behandling av felt fugl

Dampkokt fjellrype med rømmesaus

Dampkokt rype med kreklingsyltetøy

Gammeldagse ryper i fløtesaus

Gravet rypebryst

Grillet rypetartar

Grunnsaus til fuglevilt

Helstekt rype med rømmesaus og bacon

Innbakt rypebryst med innmat

Konjakkmarinerte rypebryst

Kraft av rype og skogsfugl

Kremet rypesuppe med skogsopp

Lirype i soppsuppe

Mousse av ryper

Oves rypebryst

Posteifylte ryper

Ribbet og helstekt lirype

Rosastekt rypebryst i portvinssaus

Rosastekt rypebryst med sjysaus

Rosastekt rypebryst med soppsaus

Rype med trekt pære

Rype og jerpe med viltsjy og safrangrønnsaker

Rypebiff med fyldig kryddersaus

Rypebryst

Rypebryst med champignon

Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker

Rypebryst med rypepostei og kreklingsaus

Rypebuljong

Rypefrikassé

Ryper

Ryper i fløtesaus

Ryper i gryte

Ryper med kantareller

Ryper på grønn seng

Rypesauté med epler og eplesider

Rypesufflé

Rypesuppe

Rypetartar

Salat med rypebryst

Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet

Stekt rype

Stekt rype i fløtesaus

Stekt rype med appelsinsalat

Stekt rypebryst

Timianstekte ryper

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen