• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker

Fugl / Rype

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 flådde rypebryst med bein
1 ss rips- eller rognebærgelé
1 dl portvin
1 ss god sennep
8 dl vilt- eller rypekraft
1 dl kremfløte
1 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann
salt
pepper
smør til bruning

Grønnsaker:
4 sjalottløk
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
100 g kålrot
1/2 broccoli
1 dl hvitvin
1/2 liter kremfløte
en liten kvast frisk timian eller 1/2 ts tørket
revet muskat
1 ts smør

Bruksanvisning

Lag først sausen: Kok opp god viltkraft og la den koke inn til den blir kraftig og god. Tilsett fløte, portvin, gelé og sennep. Jevn sausen med litt maisenna. Hold den varm.

Krydre rypebrystene med salt og hvit pepper. Pensle dem med smeltet smør, og stek dem i ovn ved 200 C i 8-10 minutter. La dem hvile mens du lager grønnsakene.

Rens og vask alle grønnsakene. Kutt dem i terninger. Broccolien deles i små buketter, sjalottløken grovhakkes.

Forvell grønnsakene i to minutter og avkjøl i kaldt vann.

Fres løken i litt smør i en kjele og kok inn med hvitvin.

Ha fløten i kjelen og kok til den tykner.

Tilsett grønnsakene og kok til alt er mørt og stuingen passe tykk.

Smak til med salt, hvit pepper og en anelse revet muskat.

Sett rypebrystene tilbake i ovnen i ca 5-6 minutter ved 200 C.

Løsne bryststykkene forsiktig fra brystbeinet, del dem i to på skrå og legg dem på fat med grønnsaker. Anrett sausen for seg og server med kokte eller bakte poteter.

Fugl / Rype


Sum Oppskrifter 45 funnet


Behandling av felt fugl

Dampkokt fjellrype med rømmesaus

Dampkokt rype med kreklingsyltetøy

Gammeldagse ryper i fløtesaus

Gravet rypebryst

Grillet rypetartar

Grunnsaus til fuglevilt

Helstekt rype med rømmesaus og bacon

Innbakt rypebryst med innmat

Konjakkmarinerte rypebryst

Kraft av rype og skogsfugl

Kremet rypesuppe med skogsopp

Lirype i soppsuppe

Mousse av ryper

Oves rypebryst

Posteifylte ryper

Ribbet og helstekt lirype

Rosastekt rypebryst i portvinssaus

Rosastekt rypebryst med sjysaus

Rosastekt rypebryst med soppsaus

Rype med trekt pære

Rype og jerpe med viltsjy og safrangrønnsaker

Rypebiff med fyldig kryddersaus

Rypebryst

Rypebryst med champignon

Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker

Rypebryst med rypepostei og kreklingsaus

Rypebuljong

Rypefrikassé

Ryper

Ryper i fløtesaus

Ryper i gryte

Ryper med kantareller

Ryper på grønn seng

Rypesauté med epler og eplesider

Rypesufflé

Rypesuppe

Rypetartar

Salat med rypebryst

Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet

Stekt rype

Stekt rype i fløtesaus

Stekt rype med appelsinsalat

Stekt rypebryst

Timianstekte ryper

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen